\n\n

Libya'da özel jet kazası: Havalimanı uçuşlara kapatıldı

Libya'daki Misrata Uluslararası Havalimanı'nda iniş yapan özel bir jet pistten çıkarak alev aldı. Mürettebatın yara almadan kurtulduğu olay sonrası havalimanındaki uçuşlar durduruldu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Libya'da özel jet kazası: Havalimanı uçuşlara kapatıldı
Temsili görsel · 2780243 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Libya'daki Misrata Uluslararası Havalimanı'nda iniş yapan özel bir jet pistten çıkarak alev aldı.
  • Mürettebatın yara almadan kurtulduğu olay sonrası havalimanındaki uçuşlar durduruldu.
  • Libya Ulusal Birlik Hükümeti tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Misrata Uluslararası Havalimanı'nda ciddi bir havacılık kazası yaşandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Libya'daki Misrata Uluslararası Havalimanı'nda iniş yapan özel bir jet pistten çıkarak alev aldı. Mürettebatın yara almadan kurtulduğu olay sonrası havalimanındaki uçuşlar durduruldu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 14.09.2026 14:51
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Misrata Uluslararası Havalimanı'nda ciddi bir havacılık kazası yaşandı. İniş manevrası gerçekleştiren özel bir jet, henüz belirlenemeyen bir nedenle pistten çıktı. Kontrolden çıkan uçağın pistten çıkmasının ardından gövdesinde yangın meydana geldi.

Olay yerine sevk edilen ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun bir çalışma başlattı. Yetkililer, uçak mürettebatının kazayı yara almadan atlattığını duyurdu. Güvenlik önlemleri ve seyrüsefer emniyetinin sağlanması amacıyla havalimanındaki tüm uçuş trafiği geçici olarak askıya alındı. İlgili makamların kaza bölgesindeki incelemeleri ve pisti yeniden uçuşa hazır hale getirme çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Libya'nın Misrata Uluslararası Havalimanı'nda özel bir jet iniş sırasında pistten çıktı.Kaynak 1
  2. Pistten çıkan uçakta kaza sonrası yangın meydana geldi.Kaynak 1
  3. Uçak mürettebatı kazadan yara almadan kurtuldu.Kaynak 1
  4. Kaza nedeniyle Misrata Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar geçici olarak durduruldu.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet DünyaHaber kaynağı · 14.09.2026 14:18

    Libya'da özel jet pistten çıktı: Misrata Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.