Kırıkkale'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 40 yaralı

Kırıkkale'de meydana gelen otobüs kazasında bir kişi yaşamını yitirdi, kırk kişi yaralandı. Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: Kırıkkale'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 40 yaralı
Temsili görsel · 9146123 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Kırıkkale'de meydana gelen otobüs kazasında bir kişi yaşamını yitirdi, kırk kişi yaralandı.
  • Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
  • Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde, Ankara-Kırşehir kara yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir yolcu otobüsü kontrolden çıkarak şarampole devrildi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Kırıkkale'de meydana gelen otobüs kazasında bir kişi yaşamını yitirdi, kırk kişi yaralandı. Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.07.2026 16:19
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde, Ankara-Kırşehir kara yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir yolcu otobüsü kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Tekirdağ'dan Kayseri istikametine seyir halinde olan 38 ADF 410 plakalı şehirler arası yolcu otobüsünün sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybederek aracın yan yatmasına neden oldu.

Kaza sonucunda bir yolcu hayatını kaybederken, yaralanan 40 kişi bölgeye sevk edilen ekipler tarafından hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından kazaya dair güvenlik kamerası görüntüleri de paylaşıldı. Kayıtlarda, otobüsün yolda savrularak şarampole devrildiği anlar net bir şekilde görüldü. Yapılan ilk incelemelerde, yaralanan bazı yolcuların seyahat esnasında emniyet kemeri takmadığı belirlendi.

Kaza sonrası Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki denetimlerini artırdı. Özellikle 43 ilin geçiş noktasında bulunan uygulama noktalarında, şehirler arası otobüsler ve toplu taşıma araçları üzerinde rutin kontroller gerçekleştirildi. Trafik ekipleri, yolculara ve sürücülere emniyet kemeri kullanımının hayati önem taşıdığını hatırlatarak, bu önlemin kaza anında can kaybı ve yaralanma riskini ciddi oranda düşürdüğünü vurguladı. Ekipler, yolculuk boyunca emniyet kemerinin çıkarılmaması konusunda vatandaşları uyararak kurallara uyulması çağrısında bulundu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde şehirler arası yolcu otobüsü devrildi.Kaynak 1
  2. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.Kaynak 1
  3. Otobüsün Tekirdağ'dan Kayseri'ye gittiği belirlendi.Kaynak 1
  4. Güvenlik kamerası kayıtlarında otobüsün şarampole devrildiği görüldü.Kaynak 1
  5. Yaralı yolcuların bir kısmının emniyet kemeri takmadığı tespit edildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 09.07.2026 15:54

    Kırıkkale'deki otobüs kazasında 1 kişi öldü, 40 kişi yaralandı: Feci anlar kameraya böyle yansımış!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler