Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde, Ankara-Kırşehir kara yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir yolcu otobüsü kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Tekirdağ'dan Kayseri istikametine seyir halinde olan 38 ADF 410 plakalı şehirler arası yolcu otobüsünün sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybederek aracın yan yatmasına neden oldu.
Kaza sonucunda bir yolcu hayatını kaybederken, yaralanan 40 kişi bölgeye sevk edilen ekipler tarafından hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından kazaya dair güvenlik kamerası görüntüleri de paylaşıldı. Kayıtlarda, otobüsün yolda savrularak şarampole devrildiği anlar net bir şekilde görüldü. Yapılan ilk incelemelerde, yaralanan bazı yolcuların seyahat esnasında emniyet kemeri takmadığı belirlendi.
Kaza sonrası Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki denetimlerini artırdı. Özellikle 43 ilin geçiş noktasında bulunan uygulama noktalarında, şehirler arası otobüsler ve toplu taşıma araçları üzerinde rutin kontroller gerçekleştirildi. Trafik ekipleri, yolculara ve sürücülere emniyet kemeri kullanımının hayati önem taşıdığını hatırlatarak, bu önlemin kaza anında can kaybı ve yaralanma riskini ciddi oranda düşürdüğünü vurguladı. Ekipler, yolculuk boyunca emniyet kemerinin çıkarılmaması konusunda vatandaşları uyararak kurallara uyulması çağrısında bulundu.