Kilis'te market denetiminde skandal: 10 yıllık ürünler raflarda bulundu

Kilis'te bir markete düzenlenen zabıta denetimlerinde, son kullanma tarihi 10 yıl öncesine ait olan ve kurtlanmış yüzlerce ürün ele geçirildi. İş yeri hakkında idari işlem başlatılırken, sağlığı tehdit eden ürünler imha edildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Kilis'te market denetiminde skandal: 10 yıllık ürünler raflarda bulundu
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Kilis'te bir markete düzenlenen zabıta denetimlerinde, son kullanma tarihi 10 yıl öncesine ait olan ve kurtlanmış yüzlerce ürün ele geçirildi.
  • İş yeri hakkında idari işlem başlatılırken, sağlığı tehdit eden ürünler imha edildi.
  • Kilis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentteki bir markete yönelik gerçekleştirdikleri rutin denetimlerde halk sağlığını hiçe sayan bir tabloyla karşılaştı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Kilis'te bir markete düzenlenen zabıta denetimlerinde, son kullanma tarihi 10 yıl öncesine ait olan ve kurtlanmış yüzlerce ürün ele geçirildi. İş yeri hakkında idari işlem başlatılırken, sağlığı tehdit eden ürünler imha edildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.07.2026 16:16
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Kilis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentteki bir markete yönelik gerçekleştirdikleri rutin denetimlerde halk sağlığını hiçe sayan bir tabloyla karşılaştı. Yapılan incelemelerde, son kullanma tarihi üzerinden 10 yıl geçmiş yüzlerce gıda ürününün satışa sunulmak üzere raflarda tutulduğu belirlendi.

Denetimler sırasında bazı ürünlerin bozulduğu, kurtlandığı ve böceklendiği tespit edildi. Zabıta ekipleri, 2016 yılından bu yana tüketim süresi dolmuş ürünlerin dahi raflarda yer aldığını saptadı. Söz konusu iş yerinin daha önce de denetlendiğini belirten yetkililer, işletme sahibinin tarihi geçmiş ürünleri ısrarla yeniden raflara dizdiğini ifade etti.

İdari para cezası uygulandı

Gerçekleştirilen operasyon sonucunda, halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden tüm ürünlere el konuldu. İş yeri sahibi hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanırken, el konulan ürünler gerekli yasal işlemlerin ardından imha edildi. Kilis Belediyesi yetkilileri, vatandaşların sağlığını korumak adına denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceğini ve benzer ihlallere karşı müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. Ekipler, tüketicilerin gıda alışverişlerinde ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kilis'te bir markette yapılan denetimlerde son kullanma tarihi 10 yıl geçmiş ürünler bulundu.Kaynak 1
  2. Zabıta ekipleri bazı ürünlerde kurtlanma ve böceklenme tespit etti.Kaynak 1
  3. Kilis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, iş yeri hakkında idari para cezası uyguladı.Kaynak 1
  4. Ele geçirilen yüzlerce ürün imha edilmek üzere toplandı.Kaynak 1
  5. Zabıta yetkilileri, iş yeri sahibinin eski ürünleri tekrar raflara koyduğunu değerlendiriyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 09.07.2026 16:01

    Markette pes dedirten olay. Son kullanma tarihi 10 yıl geçmiş ve kurtlanmış ürünler raflardan çıktı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler