Sivrihisarlı Sait Dede'nin Dijital Dünyaya Meydan Okuması

Eskişehir'de yaşayan 76 yaşındaki Sait Özünegüven, evinde hiçbir dijital cihaz bulundurmayarak teknolojiye karşı farklı bir yaşam tarzı benimsedi. Günlerini radyosuyla sokaklarda yürüyerek geçiren Özünegüven, sadeliği tercih ediyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Sivrihisarlı Sait Dede'nin Dijital Dünyaya Meydan Okuması
Temsili görsel · Ylanite / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Eskişehir'de yaşayan 76 yaşındaki Sait Özünegüven, evinde hiçbir dijital cihaz bulundurmayarak teknolojiye karşı farklı bir yaşam tarzı benimsedi.
  • Günlerini radyosuyla sokaklarda yürüyerek geçiren Özünegüven, sadeliği tercih ediyor.
  • Günün büyük bir kısmını bu cihazla geçiren Özünegüven, radyosunda türkülerden şarkılara, dini içeriklerden çeşitli programlara kadar farklı yayınlar dinliyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Eskişehir'de yaşayan 76 yaşındaki Sait Özünegüven, evinde hiçbir dijital cihaz bulundurmayarak teknolojiye karşı farklı bir yaşam tarzı benimsedi. Günlerini radyosuyla sokaklarda yürüyerek geçiren Özünegüven, sadeliği tercih ediyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.07.2026 14:21
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Günümüzde akıllı cihazların ve televizyonların hayatın merkezine yerleştiği bir dönemde, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Sait Özünegüven, alışılmışın dışında bir tercih yaparak dijital dünyaya kapılarını kapattı. Evinde ne bir telefon ne de bir televizyon bulunduran Özünegüven, modern teknolojiyi tamamen reddederek sade bir yaşam sürüyor.

Tek Dostu Radyosu

Dijital cihazların eksikliğini hissetmeyen yaşlı adamın hayatındaki tek teknolojik araç radyosu oldu. Günün büyük bir kısmını bu cihazla geçiren Özünegüven, radyosunda türkülerden şarkılara, dini içeriklerden çeşitli programlara kadar farklı yayınlar dinliyor. Radyosunu yanından hiç ayırmayan Özünegüven, bu alışkanlığının kendisine eşlik ettiğini belirtiyor.

Sokaklarda Aktif Bir Yaşam

Evde vakit geçirmekten sıkıldığını ifade eden Özünegüven, zinde kalmak adına her gün Sivrihisar sokaklarında uzun yürüyüşlere çıkıyor. Günde ortalama 5 saat boyunca yürüdüğünü dile getiren yaşlı adam, yorulduğunda ise kahvehanelerde dinlenerek yolculuğuna devam ediyor. Bu rutin sayesinde hem fiziksel sağlığını koruyor hem de sosyal çevresiyle bağlarını sürdürüyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Sait Özünegüven, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yaşamaktadır.Kaynak 1
  2. Sait Özünegüven 76 yaşındadır.Kaynak 1
  3. Özünegüven'in evinde televizyon ve telefon bulunmamaktadır.Kaynak 1
  4. Sait Özünegüven dijital cihazlar yerine yalnızca radyo kullanmaktadır.Kaynak 1
  5. Özünegüven, radyosuyla birlikte günde en az 5 saat yürüyüş yapmaktadır.Kaynak 1
  6. Radyosunda şarkı, türkü ve Kur'an okumaları dinlemektedir.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    HürriyetHaber kaynağı · 09.07.2026 12:53

    Sait dede teknolojiyi reddetti! Ne televizyonu var ne de telefonu: Tek dostunu yanından ayırmıyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler