UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Sporting deplasmanına çıkan Galatasaray, önemli eksikliklerle sahaya çıktığı mücadelede skor avantajını koruyamayarak sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Lizbon'da oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı ekip; Osimhen, Lemina, Singo ve kaptan Abdülkerim gibi kritik isimlerden yoksun bir kadroyla mücadele etmek zorunda kaldı.
Maçın ardından yapılan değerlendirmelerde, iki kulübün yaz transfer dönemindeki stratejik farklılıklarının saha içindeki performansa doğrudan yansıdığı ifade edildi. Sporting, yaz döneminde kadrosuna kattığı dokuz oyuncunun altısını temmuz ayı sonuna kadar tamamlayarak takıma uyum süreci kazandırdı. Portekiz ekibinin yeni transferleri Zalazar, Doumbia, Andersen ve Altimira, en geç 30 Haziran tarihinde takıma katılarak sistem çalışmalarına dahil oldu.
Galatasaray tarafında ise transfer operasyonları daha geç bir takvimde gerçekleşti. Leao, Deniz Gül ve Bitshiabu gibi isimlerin transferleri eylül ayının başına kadar uzarken, sarı-kırmızılıların ilk 11'de sahaya çıkan tek yeni transferi Batrakov ancak 20 Ağustos tarihinde takıma dahil olabildi. Sporting'in erken hamleleri sayesinde oyuncularına sistemi öğrenmeleri için haftalar kazandırdığı, Galatasaray'ın ise geç kalan transfer planlamasının faturasını Şampiyonlar Ligi'nin ilk gecesinde ödediği belirtildi. Lizbon'daki karşılaşma, sadece skor tabelasıyla değil, sezon öncesi hazırlık ve kadro yapılanmasının önemiyle de dikkat çekti.