\n\n
Google News'te HaberSitesi.org'u takip edin

Türkiye ve Irak arasında bölgesel iş birliği ve ticaret hedefi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi ile Ankara'da bir araya gelerek bölgesel güvenlik ve ekonomik iş birliği konularını görüştü. Görüşmede, silahlı grupların silahsızlandırılması ve ticaret hacminin artırılması hedefleri öne çıktı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Türkiye ve Irak arasında bölgesel iş birliği ve ticaret hedefi
Temsili görsel · WiR_Pixs / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi ile Ankara'da bir araya gelerek bölgesel güvenlik ve ekonomik iş birliği konularını görüştü.
  • Görüşmede, silahlı grupların silahsızlandırılması ve ticaret hacminin artırılması hedefleri öne çıktı.
  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi'yi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ağırladı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi ile Ankara'da bir araya gelerek bölgesel güvenlik ve ekonomik iş birliği konularını görüştü. Görüşmede, silahlı grupların silahsızlandırılması ve ticaret hacminin artırılması hedefleri öne çıktı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.09.2026 07:35
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi'yi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ağırladı. İkili görüşmede, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yanı sıra bölgesel güvenlik meseleleri ve Kalkınma Yolu Projesi gibi stratejik başlıklar masaya yatırıldı.

Kurtulmuş, Türkiye'nin terörden arındırılmış bir gelecek vizyonunun bölge genelinde istikrarı destekleyeceğini vurguladı. Irak'ın terör unsurlarından ve silahlı milis gruplardan temizlenmesi konusundaki beklentilerini dile getiren Kurtulmuş, silahların merkezi hükümet otoritesine devredilmesine yönelik hazırlıkların önemine dikkat çekti. Heybet Halbusi ise Irak'ta devlet otoritesinin güçlendirilmesi adına silahların teslimi sürecinin ekim ayı itibarıyla planlandığını ifade etti.

Ekonomik alanda da önemli hedeflerin paylaşıldığı görüşmede, mevcut 17 milyar dolarlık ticaret hacminin 30 milyar dolara yükseltilmesi kararlılığı yinelendi. Taraflar, 2024 yılında imzalanan 27 anlaşmanın iki ülke arasındaki iş birliğini daha ileri bir seviyeye taşıdığını belirtti. Görüşme, bölgesel barışın tesisi ve ekonomik kalkınmanın hızlandırılması adına atılan adımların bir parçası olarak değerlendirildi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi ile TBMM'de bir araya geldi.Kaynak 1
  2. Görüşmede Türkiye-Irak ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve Kalkınma Yolu Projesi değerlendirildi.Kaynak 1
  3. Kurtulmuş, terörsüz Türkiye hedefinin bölge istikrarına olumlu yansıyacağını belirtti.Kaynak 1
  4. Irak'taki silahlı grupların silahlarını merkezi hükümete teslim etme süreci ekim ayında başlayabilir.Kaynak 1
  5. Türkiye ve Irak, ticaret hacmini 30 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah GündemHaber kaynağı · 08.09.2026 22:22

    Terörsüz Türkiye bölgeye tesir edecek

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.