Srebrenitsa'da Barış Yürüyüşü Başladı

Bosna Hersek'te 1995 yılında yaşanan soykırımın kurbanlarını anmak amacıyla geleneksel barış yürüyüşü düzenleniyor. Binlerce katılımcı üç gün sürecek yolculukla Potoçari'ye ulaşmayı hedefliyor.

Temsili görsel: Srebrenitsa'da Barış Yürüyüşü Başladı
Temsili görsel · fietzfotos / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Bosna Hersek'te 1995 yılında yaşanan soykırımın kurbanlarını anmak amacıyla geleneksel barış yürüyüşü düzenleniyor.
  • Binlerce katılımcı üç gün sürecek yolculukla Potoçari'ye ulaşmayı hedefliyor.
  • Bosna Hersek'te 1995 yılında gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen geleneksel barış yürüyüşü başladı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Bosna Hersek'te 1995 yılında yaşanan soykırımın kurbanlarını anmak amacıyla geleneksel barış yürüyüşü düzenleniyor. Binlerce katılımcı üç gün sürecek yolculukla Potoçari'ye ulaşmayı hedefliyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.07.2026 10:41
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Bosna Hersek'te 1995 yılında gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen geleneksel barış yürüyüşü başladı. Bu yıl 22'ncisi gerçekleştirilen etkinliğe 6 bin 500'den fazla kişi katılım gösterdi.

Üç Günlük Anma Yolculuğu

Katılımcılar, üç gün boyunca yaklaşık 100 kilometre yol katederek geçmişte toplu infazların yaşandığı ve mezarların bulunduğu bölgelerden geçecek. Yürüyüşçülerin 10 Temmuz tarihinde Srebrenitsa yakınlarındaki Potoçari'ye ulaşması planlanıyor. 1995 yılının Temmuz ayında bölgede 8 binden fazla Boşnak erkek ve genç öldürülmüş, 25 bin civarında kadın, çocuk ve yaşlı ise zorla yerlerinden edilmişti. Anma etkinlikleri, yaşanan acıların unutulmaması adına her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Bosna Hersek'te 6 500'den fazla kişi Srebrenitsa soykırımı kurbanlarını anmak için barış yürüyüşüne katıldıKaynak 1
  2. Barış yürüyüşü bu yıl 22. kez düzenleniyor ve üç gün sürecekKaynak 1
  3. Yürüyüşçüler yaklaşık 100 kilometre yol kat ederek toplu infaz ve mezar alanlarından geçecekKaynak 1
  4. Katılımcılar 10 Temmuz'da Srebrenitsa yakınlarındaki Potoçari'ye ulaşacakKaynak 1
  5. 1995 Temmuz ayında Srebrenitsa'da 8 000'den fazla Boşnak erkek ve genç öldürüldüKaynak 1
  6. Srebrenitsa'daki Boşnak Müslüman nüfusun yaklaşık 25 000 kadını, çocuğu ve yaşlısı zorla bölgeden çıkarıldıKaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Euronews TRHaber ajansı · 09.07.2026 10:40

    Bosna'da Srebrenitsa soykırımı kurbanları için barış yürüyüşü başladı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler