\n\n

İstanbul'da DAEŞ'e finansal destek operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DAEŞ terör örgütüne para aktardığı tespit edilen 9 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin transferlerde insani yardım kılıfı kullandığı belirlendi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: İstanbul'da DAEŞ'e finansal destek operasyonu
Temsili görsel · dimitrisvetsikas1969 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DAEŞ terör örgütüne para aktardığı tespit edilen 9 kişiyi gözaltına aldı.
  • Şüphelilerin transferlerde insani yardım kılıfı kullandığı belirlendi.
  • İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DAEŞ terör örgütünün finansal kaynaklarını deşifre etmek amacıyla geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, DAEŞ terör örgütüne para aktardığı tespit edilen 9 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin transferlerde insani yardım kılıfı kullandığı belirlendi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 08.09.2026 09:58
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DAEŞ terör örgütünün finansal kaynaklarını deşifre etmek amacıyla geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan teknik incelemeler ve MASAK tarafından sağlanan hesap hareketleri sonucunda, çatışma bölgeleriyle bağlantılı olduğu değerlendirilen şüphelilerin kimlikleri ve adresleri belirlendi.

Ekipler tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, terör örgütüne finansal destek sağladığı tespit edilen 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Firari durumdaki bir şüphelinin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin gerçekleştirdiği para transferlerinde dikkat çekmemek amacıyla çeşitli yöntemlere başvurduğu ortaya çıktı. İşlem açıklamalarında infak, yetim yardımı, kira desteği ve kömür yardımı gibi insani yardım ifadelerinin kullanıldığı tespit edildi. Emniyete götürülen şüphelilerin işlemleri devam ederken, terör örgütlerinin finansal ağlarına yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İstanbul'da DAEŞ terör örgütüne finansal destek sağladığı belirlenen 9 şüpheli gözaltına alındı.Kaynak 1
  2. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, MASAK verileri üzerinden şüphelilerin para transferlerini inceledi.Kaynak 1
  3. Şüphelilerin para transferlerinde insani yardım süsü veren ifadeler kullandığı tespit edildi.Kaynak 1
  4. Operasyon kapsamında bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 08.09.2026 09:41

    DAEŞ'e para aktaran 9 şüpheli yakalandı. "İnsanı yardım" adı altında para trafiği

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.