\n\n

Miami Havalimanı'nda kargo uçağı kazası: 5 ölü

Miami Uluslararası Havalimanı'na iniş yapan Amazon Air'e ait kargo uçağı pistten çıkarak araçlara çarptı. Kazada 5 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Miami Havalimanı'nda kargo uçağı kazası: 5 ölü
Temsili görsel · pruslee / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Miami Uluslararası Havalimanı'na iniş yapan Amazon Air'e ait kargo uçağı pistten çıkarak araçlara çarptı.
  • Kazada 5 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı.
  • ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Miami Uluslararası Havalimanı'nda büyük bir uçak kazası meydana geldi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Miami Uluslararası Havalimanı'na iniş yapan Amazon Air'e ait kargo uçağı pistten çıkarak araçlara çarptı. Kazada 5 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 07.09.2026 13:20
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Miami Uluslararası Havalimanı'nda büyük bir uçak kazası meydana geldi. Amazon Air bünyesinde faaliyet gösteren Boeing 767-300 tipi kargo uçağı, iniş gerçekleştirdiği sırada pistten çıkarak çevredeki araçlara çarptı. Yaşanan elim olay sonucunda 5 kişi hayatını kaybederken, 3'ü ağır olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı.

Miami-Dade İtfaiye Şefi Ray Jadallah, kaza sonrası yaptığı açıklamada, uçağın çarptığı araçların içinde sıkışanlar olduğunu ve uçuş ekibinin de enkazda mahsur kaldığını ifade etti. Kazanın ardından havalimanındaki dört pist geçici olarak kapatıldı; yapılan çalışmaların ardından bu pistlerin ikisi yeniden uçuş trafiğine açıldı.

Amazon şirket sözcüsü Kelly Nantel, yaşanan durumdan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, yerel makamlarla iş birliği içinde kazanın nedenlerini araştırdıklarını kaydetti. Flightradar24 verilerine göre, Porto Riko'dan havalanan uçağın 32 yaşında olduğu ve geçmişte uzun yıllar yolcu uçağı olarak kullanıldığı tespit edildi. Yetkililer, olay yerindeki güvenlik ve kurtarma çalışmalarının öncelikli olduğunu vurguladı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. ABD'nin Florida eyaletindeki Miami Uluslararası Havalimanı'nda bir kargo uçağı pistten çıktı.Kaynak 1
  2. Amazon Air'e ait Boeing 767-300 tipi kargo uçağı iniş sırasında araçlara çarptı.Kaynak 1
  3. Kazada 5 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ise yaralandı.Kaynak 1
  4. Miami-Dade İtfaiye Şefi Ray Jadallah, bazı kişilerin araçlarda ve uçakta mahsur kaldığını belirtti.Kaynak 1
  5. Kaza yapan uçağın 32 yaşında olduğu ve Porto Riko'dan geldiği bildirildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 07.09.2026 13:20

    ABD'de kargo uçağı pistten çıktı: 5 ölü, 5 yaralı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.