Antalya'da estetik görünümünü iyileştirmek amacıyla bir kliniğe başvuran Gonca Uzhan, geçirdiği operasyonun ardından yaşadığı ciddi sağlık sorunları nedeniyle hukuk mücadelesi başlattı. Muratpaşa ilçesinde Dr. A.S. tarafından gerçekleştirilen gıdı liposuction ve endolifting lazer işlemleri sonrası Uzhan'ın boyun bölgesinde şiddetli şişlik, morarma ve kanama meydana geldi.
WhatsApp yazışmaları delil oldu
Dava dosyasına sunulan WhatsApp yazışmalarında, Uzhan'ın işlemden kısa süre sonra doktora "Hocam çok şişiyor patlayacak gibi" şeklinde mesajlar gönderdiği ve nefes almakta güçlük çektiğini belirttiği görüldü. Durumunun ağırlaşması üzerine Antalya Şehir Hastanesi'ne başvuran Uzhan, burada hematom nedeniyle acil cerrahi müdahaleye alındı. Hastane kayıtlarına göre, hastanın hava yolunun güvence altına alınması için trakeostomi uygulandığı ve dört gün boyunca yoğun bakımda tedavi gördüğü tespit edildi.
Tazminat talebi ve doktorun savunması
Tedavisinin ardından savcılığa suç duyurusunda bulunan Uzhan, yüzünde sinir hasarı, his kaybı ve saçkıran gibi sorunlar yaşadığını iddia etti. Avukatı aracılığıyla Antalya Nöbetçi Tüketici Mahkemesi'ne başvuran Uzhan, işlem bedelinin iadesi ve manevi tazminat dahil olmak üzere toplam 5 milyon 64 bin lira talep etti.
Hakkındaki iddialara yanıt veren Dr. A.S. ise tıbbi yetkisinin bulunduğunu ve yaşanan durumun operasyonun doğasında olabilecek bir komplikasyon olduğunu savundu. Doktor, hastanın kendisinden haksız yere yüksek miktarda para talep ettiğini ve tehdit edildiğini öne sürerek, "Varsa benim bir suçum, hukuk kararını verir" açıklamasında bulundu. Olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün incelemesi devam ediyor.