Öğretmenler İçin Önlük Kullanımı Zorunlu Hale Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda görev yapan öğretmenler için yeni bir önlük standardı getirdi. Artık tercih olmaktan çıkan önlük kullanımı, belirlenen kurallar çerçevesinde zorunlu kılındı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Öğretmenler İçin Önlük Kullanımı Zorunlu Hale Geldi
Temsili görsel · jarmoluk / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda görev yapan öğretmenler için yeni bir önlük standardı getirdi.
  • Artık tercih olmaktan çıkan önlük kullanımı, belirlenen kurallar çerçevesinde zorunlu kılındı.
  • Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okullarda görev yapan öğretmenlerin kıyafet düzenine ilişkin önemli bir değişikliğe gitti.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda görev yapan öğretmenler için yeni bir önlük standardı getirdi. Artık tercih olmaktan çıkan önlük kullanımı, belirlenen kurallar çerçevesinde zorunlu kılındı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 05.09.2026 02:04
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okullarda görev yapan öğretmenlerin kıyafet düzenine ilişkin önemli bir değişikliğe gitti. Daha önce bir tercih olarak sunulan öğretmen önlükleri, hazırlanan yeni kılavuzla birlikte zorunlu hale getirildi. Bakanlık tarafından yayımlanan standartlar, önlüklerin tasarımından kumaş yapısına kadar birçok detayı kapsıyor.

Yeni düzenlemeye göre, öğretmenlerin giyeceği önlüklerin beyaz renkte olması kararlaştırıldı. İşlevselliğin ön planda tutulduğu tasarımlarda, önlüklerin üç cepli olması şart koşuldu. Bu ceplerden biri sol göğüs kısmında, diğer ikisi ise alt bölümde sağ ve sol tarafta yer alacak. Bakanlık, bu uygulama ile mesleğin saygınlığını korumayı ve öğrencilere örnek teşkil edecek sade bir görünüm sağlamayı hedefliyor. Günlük kullanıma uygun ve işlevsel olarak tasarlanan bu önlükler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda görev yapan öğretmenler için geçerli olacak.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlerin önlük giymesi zorunlu hale getirildi.Kaynak 1
  2. Yeni uygulama kapsamında önlüklerin rengi, kumaşı ve tasarımı için standartlar belirlendi.Kaynak 1
  3. Önlüklerin beyaz renkte olması ve üç cepli olarak tasarlanması kararlaştırıldı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 04.09.2026 21:23

    Öğretmen önlükleri böyle olacak: Artık tercih değil, zorunluluk

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler