# CHP Trabzon İl Başkanı Bak'tan AK Parti'ye sert tepki

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/5639/chp-trabzon-il-baskani-bak-tan-ak-parti-ye-sert-tepki
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-08T21:25:00+03:00
- Modified: 2026-07-08T21:57:48+03:00
- Category: Yerel Haberler
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, CHP Trabzon İl Başkanı Bak'tan AK Parti'ye sert tepki, https://habersitesi.org/haber/5639/chp-trabzon-il-baskani-bak-tan-ak-parti-ye-sert-tepki

## Summary

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, AK Parti'li meclis üyelerinin mizah sanatçısı Deniz Göktaş üzerinden CHP'yi hedef aldığını savunarak tepki gösterdi. Bak, meclisin suni gündemlerle meşgul edilmek yerine şehrin gerçek sorunlarına odaklanması gerektiğini vurguladı.

## Verified facts

- CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, AK Parti Grup Başkanvekili Cevdet Bayraktar'ı meclis toplantısında CHP'yi hedef almakla suçladı.
- Mustafa Bak, mizah sanatçısı Deniz Göktaş'ın tutuklanma sürecinin şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğini belirtti.
- Bak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i meclisteki tartışmalara sessiz kalmakla eleştirdi.
- CHP İl Başkanı, meclis kürsüsünün kutuplaştırma aracı olarak kullanılmasına karşı olduklarını ifade etti.

## Article

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan tartışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaparak AK Parti kanadına sert eleştirilerde bulundu. Bak, AK Parti Grup Başkanvekili Cevdet Bayraktar'ın, mizah sanatçısı Deniz Göktaş'ın ifadelerini bahane ederek CHP sıralarını hedef aldığını ve partisini din karşıtı gibi göstermeye çalıştığını savundu.Meclis kürsüsü provokasyon alanı değildirMustafa Bak, Trabzon halkının ekonomik sorunlar, altyapı eksiklikleri ve esnafın yaşadığı zorluklara çözüm beklediğini belirterek, meclis gündeminin yapay tartışmalarla meşgul edilmesini eleştirdi. Bak, iktidar temsilcilerinin meclis kürsüsünü bir kutuplaştırma ve provokasyon aracı olarak kullanmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Ayrıca, mecliste inanç üzerinden siyaset yapılmasını reddederek, kimsenin bir diğerinin Müslümanlığını sorgulama hakkı olmadığını vurguladı.Deniz Göktaş'ın tutuklanması ve yargı eleştirisiDeniz Göktaş'ın tutuklanma sürecine de değinen Bak, yargının siyasi bir sopa olarak kullanıldığını öne sürdü. Sanatçının tutuklanmasının arkasındaki gerçek gerekçenin şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğini belirten Bak, iktidarın eleştiriye ve mizaha tahammülsüz olduğunu savundu. Bak, bu tür hamlelerin ekonomik buhranı unutturma çabası olduğunu iddia etti.Belediye yönetimine yönelik eleştirilerTrabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e de seslenen Bak, meclis toplantılarında CHP sıralarına yönelik kabadayılık ve hakaret içeren tutumlara karşı Genç'in sessiz kaldığını ileri sürdü. Bak, kendi grubunun zorbalığına göz yummanın provokasyona ortak olmak anlamına geldiğini belirtti. Ayrıca, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya yönelik hitap şekli üzerinden de Genç'i eleştiren Bak, herkesin temsil ettiği makamın ağırlığına uygun davranması gerektiğini hatırlattı.Açıklamasının sonunda CHP'nin tek gündeminin Trabzon'un refahı olduğunu belirten Bak, halkı suni kavgalarla oyalamalarına izin vermeyeceklerini ifade etti.

## Sources

- [61SAAT — CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak’tan Cevdet Bayraktar’a sert tepki](https://www.61saat.com/chp-trabzon-il-baskani-mustafa-baktan-cevdet-bayraktara-sert-tepki)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
