İzmir'in Menemen ilçesinde, boşandığı eşi Hatice Ekiz ve oğlu K.Y.'ye otomobiliyle çarparak yaralanmalarına neden olan Hamit Göksel Yılmaz hakkındaki dava karara bağlandı. Menemen 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanığın eylemleri hukuki açıdan değerlendirildi.
Olay, geçtiğimiz yıl 2 Kasım tarihinde meydana geldi. İddianameye göre, sanık Yılmaz, ters yöne girerek eski eşi ve oğlunun üzerine aracı sürdü. Çarpma sonucu Hatice Ekiz'in vücudunda ciddi kırıklar oluşurken, oğlu K.Y. olaydan hafif yaralarla kurtuldu. Olay anı mobese kameralarına yansırken, sanığın çarptıktan sonra olay yerinden uzaklaştığı belirtildi.
Mahkeme heyeti, sanık Hamit Göksel Yılmaz'ın eski eşi Hatice Ekiz'e yönelik eylemini kasten öldürmeye teşebbüs suçu kapsamında değerlendirdi. Bu suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sanığın cezası, eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle 18 yıla indirildi. Mahkeme, sanık hakkında herhangi bir iyi hal indirimi uygulamadı.
Ayrıca sanığın oğlu K.Y.'ye yönelik eylemi de mahkeme tarafından olası kastla kasten yaralama suçu olarak nitelendirildi. Bu suçtan dolayı sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Böylece Hamit Göksel Yılmaz, toplamda 20 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm edildi.
Duruşmada savunma yapan sanık, olayın bir kaza olduğunu iddia ederek beraatini talep etti. Ancak mağdur Hatice Ekiz, evliliği boyunca şiddet gördüğünü ve sanığın kendisini sürekli taciz ettiğini belirterek en ağır cezanın verilmesini istedi. Mahkeme, sanığın suç işleme biçimi ve kastın ağırlığını göz önünde bulundurarak kararını açıkladı.