Kelkit Çayı'nda kaybolan Esmanur için arama çalışmaları tekrar başladı

Sivas'ta 110 gün önce yaşanan trafik kazasının ardından Kelkit Çayı'na atladığı öne sürülen Esmanur Hacıosmanoğlu için arama çalışmaları yeniden başlatıldı. AFAD ekipleri, su seviyesinin düşmesiyle birlikte teknolojik cihazlarla bölgede tarama yapıyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Kelkit Çayı'nda kaybolan Esmanur için arama çalışmaları tekrar başladı
Temsili görsel · Zachtleven / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Sivas'ta 110 gün önce yaşanan trafik kazasının ardından Kelkit Çayı'na atladığı öne sürülen Esmanur Hacıosmanoğlu için arama çalışmaları yeniden başlatıldı.
  • AFAD ekipleri, su seviyesinin düşmesiyle birlikte teknolojik cihazlarla bölgede tarama yapıyor.
  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yaklaşık dört ay önce yaşanan trafik kazasının ardından kayıplara karışan Esmanur Hacıosmanoğlu'nu bulmak için yürütülen çalışmalara yeniden hız verildi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Sivas'ta 110 gün önce yaşanan trafik kazasının ardından Kelkit Çayı'na atladığı öne sürülen Esmanur Hacıosmanoğlu için arama çalışmaları yeniden başlatıldı. AFAD ekipleri, su seviyesinin düşmesiyle birlikte teknolojik cihazlarla bölgede tarama yapıyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 03.09.2026 12:01
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yaklaşık dört ay önce yaşanan trafik kazasının ardından kayıplara karışan Esmanur Hacıosmanoğlu'nu bulmak için yürütülen çalışmalara yeniden hız verildi. Kazada bir kişinin yaşamını yitirmesi ve sürücünün yaralanmasının ardından, yaşadığı şokla Kelkit Çayı'na atladığı iddia edilen Hacıosmanoğlu'ndan 110 gündür haber alınamıyordu.

Daha önce iki ay boyunca sürdürülen ancak sonuç alınamayan arama faaliyetlerine, çaydaki su seviyesinin düşmesiyle birlikte tekrar başlandı. Sivas AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen operasyona, Ankara'dan gelen AFAD ekipleri de destek veriyor. Ekipler, kayıp genci bulabilmek adına bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor.

Arama kurtarma faaliyetlerinde teknolojik imkanlardan da üst düzeyde yararlanılıyor. Çalışmalar kapsamında yeraltı görüntüleme cihazları ve termal dronlar kullanılarak çay yatağı ve çevresi detaylı şekilde taranıyor. Yetkililer, Hacıosmanoğlu'na ulaşmak için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde 110 gün önce meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.Kaynak 1
  2. Kazanın ardından Esmanur Hacıosmanoğlu'nun Kelkit Çayı'na atladığı iddia edildi.Kaynak 1
  3. Esmanur Hacıosmanoğlu'nu arama çalışmaları su seviyesinin düşmesiyle 110. günde yeniden başlatıldı.Kaynak 1
  4. Arama çalışmalarına Sivas ve Ankara AFAD ekipleri destek veriyor.Kaynak 1
  5. Ekipler arama faaliyetlerinde termal dron ve yeraltı görüntüleme cihazı kullanıyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 03.09.2026 11:39

    Kelkit Çayı’nda 110 gündür kayıp Esmanur için arama yeniden başladı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler