Ankara'da NATO Zirvesi tamamlandı: Erdoğan övgü aldı

Başkentte düzenlenen iki günlük NATO Liderler Zirvesi sona erdi. ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönetimi nedeniyle teşekkür ederek övgüde bulundu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Ankara'da NATO Zirvesi tamamlandı: Erdoğan övgü aldı
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Başkentte düzenlenen iki günlük NATO Liderler Zirvesi sona erdi.
  • ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönetimi nedeniyle teşekkür ederek övgüde bulundu.
  • NATO Liderler Zirvesi, iki günlük yoğun diplomatik trafiğin ardından sona erdi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Başkentte düzenlenen iki günlük NATO Liderler Zirvesi sona erdi. ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönetimi nedeniyle teşekkür ederek övgüde bulundu.

3 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 09.07.2026 08:47
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Ankara'da düzenlenen 36. NATO Liderler Zirvesi, iki günlük yoğun diplomatik trafiğin ardından sona erdi. 32 ülke liderinin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda küresel güvenlik ve bölgesel meseleler ele alındı. Başkent, gerçekleştirilen başarılı organizasyonla müttefiklerden tam not alırken, liderler ülkelerine dönmek üzere Esenboğa Havalimanı'na hareket etti.

Zirvenin en dikkat çekici anlarından biri, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları oldu. Trump, düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini ileterek onu büyük bir lider olarak nitelendirdi. Erdoğan'ın hem dostça hem de güçlü bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Trump, Türkiye'nin askeri açıdan oldukça güçlü bir ülke olduğunu ifade etti. ABD Başkanı, ayrıca İran konusunda da değerlendirmelerde bulunarak Tahran yönetiminin askeri kapasitesinin önemli ölçüde azaltıldığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında birçok ikili görüşme gerçekleştirdi. İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile yapılan görüşmede Türkiye ile İngiltere arasında Güvenlik ve Savunma Ortaklığı anlaşması imzalandı. Bu anlaşma, caydırıcılık, savunma sanayii ve terörle mücadele gibi alanlarda işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Erdoğan ayrıca Fransa, Almanya ve İtalya liderleri ile de bir araya gelerek ikili ilişkileri görüştü.

Zirvenin sonuç bildirgesinde ittifakın birliği vurgulandı. Ukrayna'ya verilen desteğin devam edeceği belirtilirken, askeri teçhizat ve yardım alanında 70 milyar euroluk taahhüt verildi. Bildirgede İran'ın nükleer silaha sahip olmaması gerektiği de kaydedildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ABD Başkanı Trump, Türkiye'den farklı bir başkanlık uçağı ile ayrıldı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

3kaynak · 6 olgu

3 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Ankara'da 36. NATO Liderler Zirvesi sona erdi.Kaynak 3, 2
  2. Zirveye 32 ülke lideri katılım gösterdi.Kaynak 3
  3. ABD Başkanı Trump, Erdoğan'a teşekkür etti.Kaynak 1
  4. Trump, Erdoğan'ı harika bir lider olarak nitelendirdi.Kaynak 1
  5. Trump, İran'ın askeri kapasitesini azalttıklarını belirtti.Kaynak 1
  6. Zirve sonuç bildirgesi yayımlandı.Kaynak 3

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 08.07.2026 22:12

    SON DAKİKA | Trump Beştepe'den dünyaya sesleniyor!

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    TRT HaberHaber kaynağı · 09.07.2026 08:09

    NATO liderleri Ankara'dan ayrılıyor

    Kaynağı aç ↗
  3. 3
    NTVHaber kaynağı · 09.07.2026 08:41

    NATO Zirvesi'nden dikkat çeken anlar. Zirveye Erdoğan ve Trump görüntüleri damga vurdu

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler