Gündem Üsküdar Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: Belediye Başkanı tutuklandı
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı. Operasyon kapsamında belediye başkan yardımcıları da dahil olmak üzere yeni gözaltılar gerçekleşti.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Üsküdar Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı.
- Operasyon kapsamında belediye başkan yardımcıları da dahil olmak üzere yeni gözaltılar gerçekleşti.
- İstanbul'da Üsküdar Belediyesi'ne yönelik başlatılan rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında önemli gelişmeler yaşandı.
İstanbul'da Üsküdar Belediyesi'ne yönelik başlatılan rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında önemli gelişmeler yaşandı. Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, rüşvet, irtikap ve örgüt kurma suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturmada yeni gözaltılar
Yürütülen soruşturma süreci derinleşirken, belediye başkan yardımcıları Amine Cansu Çelik ve Mithat Özdemir ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. Ayrıca soruşturma kapsamında 2 kişinin daha gözaltına alınmasıyla birlikte süreç devam ediyor.
Usulsüzlük iddiaları
Belediye bünyesindeki Kent AŞ üzerinden müteahhitlerden danışmanlık adı altında haksız kazanç sağlandığı öne sürülüyor. Yetkililer, belediyedeki usulsüzlük iddialarına ilişkin incelemelerini sürdürüyor.