Gündem Mescid-i Aksa'ya ağustos ayında 26 baskın düzenlendi
Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, ağustos ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirilen baskınların bilançosunu açıkladı. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan kutsal mekana toplam 26 kez girildiği bildirildi.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, ağustos ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirilen baskınların bilançosunu açıkladı.
- İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan kutsal mekana toplam 26 kez girildiği bildirildi.
- Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ağustos ayı içerisinde Mescid-i Aksa'ya yönelik çok sayıda ihlal yaşandı.
Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ağustos ayı içerisinde Mescid-i Aksa'ya yönelik çok sayıda ihlal yaşandı. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan kutsal mekana, İsrail makamları ve bölgedeki İsrailliler tarafından toplam 26 baskın düzenlendiği belirtildi.
Bakanlık, söz konusu eylemlerin bölgedeki gerilimi artırdığına dikkat çekerken, Mescid-i Aksa'nın statüsüne yönelik müdahalelerin devam ettiğini vurguladı. Yetkililer, ağustos ayı boyunca kaydedilen bu baskınların bölgedeki dini ve siyasi hassasiyeti doğrudan etkilediğini ifade etti.