\n\n
Google News'te HaberSitesi.org'u takip edin

Zonguldak'ta Gençlerin Ürettiği Dronlar Gökyüzüyle Buluştu

Zonguldak'ta düzenlenen yaz kulübü şenliğinde gençler, kendi tasarladıkları dron ve model uçaklarla gösteri yaptı. Türkiye'de bir ilk olan bu teknolojik etkinlik, stadyumda büyük ilgiyle izlendi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Zonguldak'ta Gençlerin Ürettiği Dronlar Gökyüzüyle Buluştu
Temsili görsel · jcx516 / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Zonguldak'ta düzenlenen yaz kulübü şenliğinde gençler, kendi tasarladıkları dron ve model uçaklarla gösteri yaptı.
  • Türkiye'de bir ilk olan bu teknolojik etkinlik, stadyumda büyük ilgiyle izlendi.
  • Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen GSB Gençlik Yaz Kulübü, düzenlenen görkemli bir şenlikle sezonu kapattı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Zonguldak'ta düzenlenen yaz kulübü şenliğinde gençler, kendi tasarladıkları dron ve model uçaklarla gösteri yaptı. Türkiye'de bir ilk olan bu teknolojik etkinlik, stadyumda büyük ilgiyle izlendi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 02.09.2026 19:01
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen GSB Gençlik Yaz Kulübü, düzenlenen görkemli bir şenlikle sezonu kapattı. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda gerçekleştirilen etkinlik, gençlerin yaz boyunca edindikleri teknolojik ve sportif becerileri sergilemelerine olanak tanıdı. Şenliğin en dikkat çekici bölümünü ise gençlerin bizzat tasarlayıp ürettiği dron ve model uçakların gökyüzündeki gösterisi oluşturdu.

Türkiye'de ilk kez gençlik merkezlerinde üretilen hava araçlarının sergilendiği bu özel etkinlik, protokol üyeleri ve aileler tarafından büyük bir beğeniyle takip edildi. Teknoloji, sanat ve sporun iç içe geçtiği programda halk oyunları gösterileri ve müzik dinletileri de yer aldı. Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Hacı ile Teknoloji ve Sanayi İl Müdürü Metin Vural'ın da katıldığı şenlik, gençlerin yeteneklerini sergilediği toplu fotoğraf çekimi ve ikramların ardından sona erdi. Yaz boyunca düzenlenen çeşitli faaliyetlerle gelişim gösteren öğrenciler, ürettikleri teknolojik araçlarla hem yeteneklerini kanıtladı hem de izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, GSB Gençlik Yaz Kulübü kapanış şenliği düzenledi.Kaynak 1
  2. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'ndaki etkinlikte gençlerin ürettiği dron ve model uçaklar sergilendi.Kaynak 1
  3. Gençlik merkezlerinde üretilen dron ve model uçakların gösterisi Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.Kaynak 1
  4. Şenliğe kurum müdürleri, öğrenciler, sporcular ve aileleri katılım sağladı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 02.09.2026 19:01

    Zonguldak- Öğrenciler, ürettikleri model uçak ve dronlarla gösteri yaptı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.