Esenyurt'ta atıl arsalar otoparka dönüştürülüyor

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki atıl arsaları temizleyerek hem görüntü kirliliğini önlüyor hem de otopark ihtiyacını karşılıyor. Proje kapsamında 600'e yakın arsanın düzenlenmesi hedefleniyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Esenyurt'ta atıl arsalar otoparka dönüştürülüyor
Temsili görsel · congerdesign / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki atıl arsaları temizleyerek hem görüntü kirliliğini önlüyor hem de otopark ihtiyacını karşılıyor.
  • Proje kapsamında 600'e yakın arsanın düzenlenmesi hedefleniyor.
  • İstanbul'un Esenyurt ilçesinde belediye yönetimi, kent genelinde atıl durumda bulunan arsaları değerlendirmek üzere kapsamlı bir çalışma başlattı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki atıl arsaları temizleyerek hem görüntü kirliliğini önlüyor hem de otopark ihtiyacını karşılıyor. Proje kapsamında 600'e yakın arsanın düzenlenmesi hedefleniyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 02.09.2026 19:01
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde belediye yönetimi, kent genelinde atıl durumda bulunan arsaları değerlendirmek üzere kapsamlı bir çalışma başlattı. Temizlik İşleri ve Fen İşleri müdürlüklerinin koordineli yürüttüğü proje ile uzun süredir boş duran ve çevre kirliliğine yol açan alanlar, vatandaşların kullanımına uygun hale getiriliyor.

Görüntü kirliliğine son veriliyor

Belediye ekipleri, öncelikle tespit edilen arsaların temizliğini yaparak bölgedeki kaçak dökümlerin önüne geçiyor. Ardından gerçekleştirilen peyzaj ve düzenleme çalışmalarıyla bu alanlar, mahalle sakinlerinin araçlarını park edebileceği düzenli otoparklara dönüştürülüyor. Çalışmaların ilk etapta Zafer ve Akevler mahallelerinde yoğunlaştığı belirtildi.

Hedef 600 arsa

Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Koordinasyon Merkezi Amiri Eyüp Bingöl, ilçede yaklaşık 1000 adet atıl arsa tespit ettiklerini açıkladı. Bingöl, bu arsaların 500 ile 600 arasındaki kısmında düzenleme yapmayı planladıklarını ifade etti. Projenin temel amacının sadece otopark ihtiyacını gidermek olmadığını vurgulayan yetkililer, aynı zamanda kentsel estetiği artırmayı ve sokak aralarındaki düzensizliği ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti. Belediye, daha yaşanabilir bir çevre oluşturmak adına ilçe genelindeki benzer alanlarda çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki atıl arsaları temizleyerek otopark alanına dönüştürüyor.Kaynak 1
  2. Proje kapsamında Zafer ve Akevler mahallelerinde çalışmalar başlatıldı.Kaynak 1
  3. Belediye ekipleri, ilçede yaklaşık 1000 adet atıl arsa tespit etti.Kaynak 1
  4. Yetkililer, 500 ile 600 arasındaki arsanın düzenlenerek kullanıma açılmasını hedefliyor.Kaynak 1
  5. Çalışmalarla kaçak dökümlerin engellenmesi ve estetik bir görünüm sağlanması amaçlanıyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 02.09.2026 19:01

    Esenyurt'taki atıl arsalar otopark olarak kullanıma sunuluyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler