# Kuzey Kıbrıs açıklarında batan feribot için derin deniz araması

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/54086/kuzey-kibris-aciklarinda-batan-feribot-icin-derin-deniz-aramasi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-09-01T17:41:23+03:00
- Modified: 2026-09-01T17:51:43+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Kuzey Kıbrıs açıklarında batan feribot için derin deniz araması, https://habersitesi.org/haber/54086/kuzey-kibris-aciklarinda-batan-feribot-icin-derin-deniz-aramasi

## Summary

Kuzey Kıbrıs açıklarında batan feribotta kaybolan 20 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Kazayla ilgili 9 kişi tutuklanırken, enkaz 514 metre derinlikte bulundu.

## Verified facts

- Kuzey Kıbrıs açıklarında batan feribotta 20 kişi kayboldu.
- Kazada 8 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.
- Feribot enkazı 514 metre derinlikte tespit edildi.
- Türk Deniz Kuvvetleri arama çalışmalarına insansız sualtı aracıyla destek veriyor.
- Olayla ilgili 9 kişi tutuklandı.

## Article

Kuzey Kıbrıs açıklarında hafta sonu meydana gelen feribot kazasının ardından kayıp 20 kişiyi bulmak için başlatılan arama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Girne'den Türkiye'ye doğru yola çıkan ve 267 yolcunun bulunduğu feribotun batması sonucu 8 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.Türk Deniz Kuvvetleri, bölgeye ulaştırdığı insansız sualtı aracıyla arama faaliyetlerine destek veriyor. Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, 1.000 metre derinliğe kadar inebilen uzaktan kumandalı aracın, 514 metre derinlikte bulunan enkaz üzerinde incelemeler yaptığını belirtti. Arama çalışmalarına çarşamba günü ikinci bir geminin daha dahil olması bekleniyor.Kaza sonrası başlatılan adli süreçte ise feribotun kaptanı ve mürettebatı dahil toplam 15 kişi gözaltına alındı. Mahkeme, dokuz kişi hakkında taksirle ölüme neden olma suçlamasıyla tutuklama kararı verdi. Kazadan kurtulan bazı yolcular geminin ön kısmından patlama sesi duyduklarını iddia ederken, mürettebat ise şiddetli dalgaların geminin ön bölümünü parçaladığını savunuyor. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

## Sources

- [Euronews TR — Kuzey Kıbrıs açıklarında batan feribot için denizaltı drone ile arama yapılıyor](http://tr.euronews.com/2026/09/01/kuzey-kibris-aciklarinda-batan-feribot-icin-denizalti-drone-ile-arama-yapiliyor)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
