Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Maçka ilçesindeki taş ocaklarının yarattığı çevresel sorunlar ve ilçeye yapılan yatırımlar masaya yatırıldı. CHP'li Meclis Üyesi Turhan Eyüpoğlu, bölgedeki yedi kilometrelik alanda dört farklı taş ocağının faaliyet gösterdiğini belirterek, bu durumun hem doğayı hem de mezarlıkları tehdit ettiğini ifade etti.
Hukuki süreç devam ediyor
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, taş ocaklarına karşı yürütülen mücadeleye destek verdiğini vurguladı. Sındıran-Ormanüstü bölgesindeki taş ocağına karşı muhtarlar ve derneklerle birlikte dava açtığını hatırlatan Genç, yerel mahkemenin ret kararına rağmen konuyu Danıştay'a taşıdıklarını belirtti. Ayrıca havalimanı inşaatı için gündeme gelen yeni taş ocağı genişleme taleplerini, çevresel etkileri göz önünde bulundurarak uygun bulmadıklarını ve bu konuda gerekli uyarıları yaptıklarını ifade etti.
Üstyapı yatırımları hızlanacak
Toplantıda Maçka'ya yönelik yatırımlar da ele alındı. Eyüpoğlu'nun ilçedeki üstyapı eksikliklerine dair sorularını yanıtlayan Başkan Genç, Maçka'nın uzun yıllardır bekleyen altyapı sorununu 300 milyon liralık bir yatırımla çözdüklerini belirtti. Asfaltlanan Maçka ana yolunda çalışmaların devam edeceğini söyleyen Genç, yolun her iki tarafına yeni kaldırımlar yapılacağını ve estetik aydınlatma sistemlerinin kurulacağını açıkladı. Ayrıca, meclis üyelerinden gelen müze talebinin kültürel bir faaliyet olarak değerlendirileceğini ve ilçe belediyesiyle birlikte çalışılabileceğini sözlerine ekledi.