# Kuveyt Hava Sahasında Füze ve İHA Engellemesi

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/5293/kuveyt-hava-sahasinda-fuze-ve-iha-engellemesi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-08T15:09:00+03:00
- Modified: 2026-07-08T15:49:52+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Kuveyt Hava Sahasında Füze ve İHA Engellemesi, https://habersitesi.org/haber/5293/kuveyt-hava-sahasinda-fuze-ve-iha-engellemesi

## Summary

Kuveyt ordusu, hava sahasını ihlal eden balistik füzeleri ve insansız hava araçlarını etkisiz hale getirdi. Operasyonlar sonucunda herhangi bir can kaybı veya maddi zarar yaşanmadığı bildirildi.

## Verified facts

- Kuveyt hava savunma sistemleri 2 balistik füze ve 13 İHA'yı engelledi.
- Saldırılar sonucunda herhangi bir yaralanma veya maddi hasar oluşmadı.
- 28 Şubat'tan bu yana toplam 906 İHA imha edildi.
- Aynı dönemde 383 balistik füze ve 15 seyir füzesi etkisiz hale getirildi.
- Sözcü Albay Kurmay Suud Abdulaziz el-Atvan müdahalenin başarılı olduğunu açıkladı.

## Article

Kuveyt Savunma Bakanlığı, şafak vakti gerçekleşen hava sahası ihlallerine karşı başarılı bir operasyon yürüttüğünü duyurdu. Sözcü Albay Kurmay Suud Abdulaziz el-Atvan, hava savunma sistemlerinin 13 insansız hava aracını ve 2 balistik füzeyi engellediğini açıkladı. Müdahale sonrası bölgede herhangi bir yaralanma veya maddi hasarın oluşmadığı teyit edildi.Toplam İmha Sayıları AçıklandıKuveyt ordusu, 28 Şubat tarihinden itibaren savunma sistemlerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Bu süreçte toplamda 906 İHA, 383 balistik füze ve 15 seyir füzesinin imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

## Sources

- [TRT Haber — Kuveyt, İran'dan fırlatılan 2 balistik füze ile 13 İHA'yı engellediğini duyurdu](https://www.trthaber.com/haber/dunya/kuveyt-irandan-firlatilan-2-balistik-fuze-ile-13-ihayi-engelledigini-duyurdu-950654.html)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
