\n\n

Diyarbakırlı esnafın Trabzonspor tutkusu

Diyarbakır'da yaşayan Adem Dalgıç, dükkanını Trabzonspor renkleriyle donatarak yıllardır süren takım sevgisini gözler önüne seriyor. Dalgıç, Trabzon ve Diyarbakır arasında dostluk köprüleri kurulmasını istiyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Diyarbakırlı esnafın Trabzonspor tutkusu
Temsili görsel · KEREM_TASER / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Diyarbakır'da yaşayan Adem Dalgıç, dükkanını Trabzonspor renkleriyle donatarak yıllardır süren takım sevgisini gözler önüne seriyor.
  • Dalgıç, Trabzon ve Diyarbakır arasında dostluk köprüleri kurulmasını istiyor.
  • Diyarbakır'ın Dağkapı bölgesinde ayakkabı boyacılığı ve tamirciliği ile uğraşan Adem Dalgıç, Trabzonspor'a olan derin bağlılığıyla dikkat çekiyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Diyarbakır'da yaşayan Adem Dalgıç, dükkanını Trabzonspor renkleriyle donatarak yıllardır süren takım sevgisini gözler önüne seriyor. Dalgıç, Trabzon ve Diyarbakır arasında dostluk köprüleri kurulmasını istiyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 31.08.2026 15:13
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Diyarbakır'ın Dağkapı bölgesinde ayakkabı boyacılığı ve tamirciliği ile uğraşan Adem Dalgıç, Trabzonspor'a olan derin bağlılığıyla dikkat çekiyor. Çalıştığı dükkanı bordo-mavi renklerle süsleyen Dalgıç, bu sevdanın 1974-1975 yıllarına dayanan bir çocukluk tutkusu olduğunu belirtiyor. Kendisini doğma büyüme Diyarbakırlı olarak tanımlayan Dalgıç, Trabzonspor'un o dönemde İstanbul takımlarının kurduğu üstünlüğü kırmasının kendisini çok etkilediğini ifade ediyor.

Dostluk mesajı verdi

Trabzonspor'u Anadolu'nun en büyük takımı olarak nitelendiren Dalgıç, kulübün dünya çapında taraftarı olduğunu vurguluyor. Şehirler arası dostluğun önemine değinen esnaf, Trabzon ve Diyarbakır halkının birbirine kaynaşması gerektiğini savunuyor. Dalgıç, "İstiyorum ki bizimkiler oraya gittiği zaman kardeşçe karşılanalım" diyerek iki şehir arasındaki bağların güçlenmesi yönündeki temennisini paylaşıyor.

Dükkanının duvarlarını Trabzonspor fotoğraflarıyla donatan Dalgıç, takımının maçlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Futbolun birleştirici gücüne inanan Dalgıç, müsabakalarda dostluğun kazanmasını dilerken, Trabzonspor'un gücüne olan inancını da gizlemiyor. Yıllardır değişmeyen bu tutku, Diyarbakır sokaklarında bordo-mavi bir renk cümbüşüyle yaşamaya devam ediyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Diyarbakır'da ayakkabı boyacılığı yapan Adem Dalgıç, dükkanını Trabzonspor'un renkleri olan bordo-maviyle süsledi.Kaynak 1
  2. Adem Dalgıç, Trabzonspor'a olan tutkusunun 1974-1975 yıllarındaki çocukluk döneminde başladığını belirtti.Kaynak 1
  3. Dalgıç, Trabzonspor'un İstanbul takımlarının hakimiyetine son vermesinin kendisinde büyük bir hayranlık uyandırdığını ifade etti.Kaynak 1
  4. Diyarbakırlı esnaf, Trabzon ve Diyarbakır şehirleri arasında kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlenmesini arzuladığını dile getirdi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 31.08.2026 14:27

    Diyarbakır’da dükkanını bordo-maviyle süsledi! Yıllardır değişmeyen sevdayı anlattı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.