Gündem Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın İlk Toplantısı İstanbul'da
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan savunma anlaşması kapsamında ilk stratejik toplantı İstanbul'da düzenleniyor. Görüşmelerde bölgesel güvenlik ve savunma iş birliği konuları masaya yatırılacak.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan savunma anlaşması kapsamında ilk stratejik toplantı İstanbul'da düzenleniyor.
- Görüşmelerde bölgesel güvenlik ve savunma iş birliği konuları masaya yatırılacak.
- Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan tarafından 7 Ağustos 2026 tarihinde imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması, ilk somut adımını atıyor.
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan tarafından 7 Ağustos 2026 tarihinde imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması, ilk somut adımını atıyor. Anlaşma çerçevesinde oluşturulan Stratejik Siyasi ve Savunma Komitesi, ilk toplantısını 31 Ağustos tarihinde İstanbul'da gerçekleştirecek.
Güvenlik ve İş Birliği Gündemi
Toplantıda, taraf devletlerden birine yönelik saldırının tüm taraflara yapılmış sayılmasını öngören anlaşmanın detayları değerlendirilecek. Ayrıca savunma sanayii alanındaki iş birliği imkanları, terörle mücadele stratejileri ve ortak güvenlik mekanizmalarının nasıl işletileceği gibi kritik konular ele alınacak. Üç ülke arasındaki savunma hattını güçlendirmeyi hedefleyen bu zirve, bölgesel güvenlik politikaları açısından önem taşıyor.