Fenerbahçe'den Adem Yeşilyurt transferinde son ödeme

Fenerbahçe, genç oyuncu Adem Yeşilyurt'un bonservis bedelinin kalan kısmını Karşıyaka kulübüne ödedi. Karşıyaka yönetimi, gelen kaynağı borç kapatma ve takım ödemeleri için değerlendirdi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Spor
Temsili görsel: Fenerbahçe'den Adem Yeşilyurt transferinde son ödeme
Temsili görsel · NoName_13 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Fenerbahçe, genç oyuncu Adem Yeşilyurt'un bonservis bedelinin kalan kısmını Karşıyaka kulübüne ödedi.
  • Karşıyaka yönetimi, gelen kaynağı borç kapatma ve takım ödemeleri için değerlendirdi.
  • Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, kadrosuna kattığı 19 yaşındaki genç yetenek Adem Yeşilyurt için Karşıyaka kulübüne olan mali yükümlülüğünü tamamladı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Fenerbahçe, genç oyuncu Adem Yeşilyurt'un bonservis bedelinin kalan kısmını Karşıyaka kulübüne ödedi. Karşıyaka yönetimi, gelen kaynağı borç kapatma ve takım ödemeleri için değerlendirdi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 08.07.2026 13:21
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, kadrosuna kattığı 19 yaşındaki genç yetenek Adem Yeşilyurt için Karşıyaka kulübüne olan mali yükümlülüğünü tamamladı. Daha önce şubat ayında yapılan anlaşma kapsamında bonservis bedelinin yarısını ödeyen sarı-lacivertli yönetim, kalan 250 bin euroluk tutarı da yeşil-kırmızılı kulübün hesaplarına yatırdı.

Fenerbahçe ile 5 yıllık resmi sözleşme imzalayan genç sağ kanat oyuncusu, şu anda takımının Avusturya'daki sezon öncesi kamp çalışmalarında yer alıyor. U19 Milli Takımı'nda da forma giyen futbolcunun transferinden elde edilen gelir, Karşıyaka kulübünde farklı kalemlere dağıtıldı.

Karşıyaka yönetimi, gelen 250 bin euronun 140 bin eurosunu geçmiş dönemde takıma destek veren eski yöneticilere olan borçların kapatılmasında kullandı. Ayrıca, oyuncunun profesyonel kariyerine başladığı amatör kulüp Pınargücü'ne, bonservis bedelinin yüzde 10'una tekabül eden 50 bin euro ödeme yapıldı. Kalan 60 bin euroluk tutarın ise teknik direktör Burhanettin Basatemür ve sözleşmesi yenilenen futbolcuların peşinat ödemeleri için kullanılacağı belirtildi. Bu hamleyle birlikte Karşıyaka kulübü, mali disiplin sağlama yolunda önemli bir adım atmış oldu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Fenerbahçe, Adem Yeşilyurt'un bonservis bedelinin kalan 250 bin euroluk kısmını Karşıyaka'ya ödedi.Kaynak 1
  2. Adem Yeşilyurt, Fenerbahçe ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.Kaynak 1
  3. Karşıyaka, bonservis gelirinin 50 bin eurosunu Pınargücü'ne pay olarak aktardı.Kaynak 1
  4. Karşıyaka yönetimi, kalan geliri eski yöneticilere olan borçları kapatmak ve takım ödemeleri için kullandı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah SporHaber kaynağı · 08.07.2026 12:50

    Fenebahçe, Adem'in bonservisini Karşıyaka'ya ödedi!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler