# Darende'de 30 Ağustos'a özel şehitleri anma programı

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/50484/darende-de-30-agustos-a-ozel-sehitleri-anma-programi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-28T18:11:32+03:00
- Modified: 2026-08-28T18:11:32+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Darende'de 30 Ağustos'a özel şehitleri anma programı, https://habersitesi.org/haber/50484/darende-de-30-agustos-a-ozel-sehitleri-anma-programi

## Summary

Malatya'nın Darende ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla şehitler için mevlit programı düzenlendi. Somuncu Baba Külliyesi'nde gerçekleşen etkinlikte dualar edilerek vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

## Verified facts

- Malatya'nın Darende ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında şehitler için mevlit okutuldu.
- Somuncu Baba Külliyesi'ndeki programa ilçe protokolü ve vatandaşlar katılım sağladı.
- Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dualar edildi.
- Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı tarafından katılımcılara Somuncu Baba Sebil Ekmeği dağıtıldı.

## Article

Malatya'nın Darende ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında şehitler anısına özel bir mevlit programı düzenlendi. Somuncu Baba Külliyesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Darende Kaymakamı Ömer Sirkeci, Belediye Başkanı Alican Bozkurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.Program süresince Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve ilahiler seslendirildi. Şehitlerin ruhuna duaların edildiği anlamlı buluşmanın ardından, Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı tarafından katılımcılara geleneksel Somuncu Baba Sebil Ekmeği ikram edildi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği anma programı, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.

## Sources

- [CNN Türk — Darende'de şehitler için mevlit okutuldu](https://www.cnnturk.com/yerel-haberler/malatya/darendede-sehitler-icin-mevlit-okutuldu-3460138)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
