Ağrı'da Altın Madeni Üretime Başladı

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde kurulan Mollakara Altın Madeni, bölge ekonomisine büyük katkı sağlamayı hedefliyor. 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen tesis, binlerce kişiye istihdam imkanı sunacak.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Ekonomi
Temsili görsel: Ağrı'da Altın Madeni Üretime Başladı
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Ağrı'nın Diyadin ilçesinde kurulan Mollakara Altın Madeni, bölge ekonomisine büyük katkı sağlamayı hedefliyor.
  • 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen tesis, binlerce kişiye istihdam imkanı sunacak.
  • Ağrı'nın Diyadin ilçesinde Türk Altın İşletmeleri tarafından hayata geçirilen Mollakara Altın Madeni, 250 milyon dolarlık bir yatırımla resmen açıldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde kurulan Mollakara Altın Madeni, bölge ekonomisine büyük katkı sağlamayı hedefliyor. 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen tesis, binlerce kişiye istihdam imkanı sunacak.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 28.08.2026 10:50
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde Türk Altın İşletmeleri tarafından hayata geçirilen Mollakara Altın Madeni, 250 milyon dolarlık bir yatırımla resmen açıldı. Bölgedeki maden sahası, 471 bin ons altın rezervi ve 360 bin ons kaynak potansiyeli ile dikkat çekiyor.

Ekonomiye Büyük Katkı Hedefi

Tesisin üretim hedefleri doğrultusunda bu yıl 1 ton, gelecek yıl 3 ton ve beş yıllık süreçte toplam 17 ton altın çıkarılması planlanıyor. Bu üretimin cari açığın düşürülmesine 2,5 milyar dolarlık katkı sağlaması bekleniyor. Tam kapasiteyle çalışmaya başladığında ise 1.500 ile 2.000 kişiye istihdam olanağı sunacak olan maden, bölge ekonomisi için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Ağrı'nın Diyadin ilçesinde Türk Altın İşletmeleri tarafından 250 milyon dolarlık yatırımla Mollakara Altın Madeni açıldı.Kaynak 1
  2. Mollakara Altın Madeni'nde bu yıl 1 ton, gelecek yıl 3 ton, 5 yılda ise 17 ton altın üretilmesi hedefleniyor.Kaynak 1
  3. Tesisin 5 yıllık süreçte cari açığın düşmesine 2,5 milyar dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.Kaynak 1
  4. Maden sahası 471 bin ons altın rezervi ve 360 bin ons kaynak potansiyeline sahiptir.Kaynak 1
  5. Tesisin tam kapasiteye ulaştığında 1.500 ile 2.000 kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Habertürk EkonomiHaber kaynağı · 28.08.2026 10:35

    Türk Altın Ağrı’nın yer altı zenginliğini ekonomiye kazandırıyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler