ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında dış politika ve uluslararası ilişkilere dair dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. İran ile yürütülen ateşkes sürecinin artık sona erdiğini belirten Trump, Tahran yönetiminin nükleer silah sahibi olmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini vurguladı. İranlı yetkilileri sert bir dille eleştiren ABD Başkanı, geçmişte yapılan anlaşmaların inkar edildiğini savundu.
Avrupa ülkelerine yönelik eleştirilerini de sürdüren Trump, İspanya'yı kötü bir ortak olarak nitelendirerek bu ülke ile ticari bağları koparmayı düşündüğünü ifade etti. NATO üyelerinin sorumluluklarını yerine getirmediğini savunan Trump, ABD'nin orantısız bir borç yükü altında olduğunu iddia etti. Danimarka'nın geçmişteki tutumuna da değinen lider, kendi yönetim tarzının farklı olduğunu belirtti.
Türkiye ile ilgili görüşlerini de paylaşan Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyduğu sempatiden bahsetti. Türkiye'nin oldukça sağlam bir orduya sahip olduğunu belirten Trump, Ankara'nın savaşa girmeme kararını olumlu bir tutum olarak değerlendirdi. Sosyal medya platformu TikTok üzerindeki popülaritesine de değinen ABD Başkanı, dijital mecralardaki etkileşim oranlarından memnun olduğunu dile getirdi. Gün boyu süren temasların ardından yeni toplantılarla sorunların ele alınmaya devam edileceği bildirildi.