İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde meydana gelen ve Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili hukuki süreç resmen başladı. Kazanın ardından yurt dışına kaçırılan Timur Cihantimur'un yargılanmasına Gaziosmanpaşa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İade işlemleri henüz tamamlanmadığı için sanık Cihantimur duruşmada hazır bulunamadı.
İddianamede dikkat çeken detaylar
Hazırlanan iddianamede, Timur Cihantimur'un kullandığı araçla park halindeki ATV tipi araçlara çarptığı ve kazada Oğuz Murat Aci'nin yaşamını yitirdiği, dört kişinin ise yaralandığı belirtildi. İddianamede, Eylem Tok ve Bülent Cihantimur'un, oğullarının yurt dışına kaçış sürecini organize ettikleri ve kaza sonrası delilleri gizlemeye çalıştıkları öne sürüldü. Bu kapsamda, anne ve baba hakkında 10'ar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Helalleşme tartışması
Eylem Tok, cezaevinden gönderdiği mektupta yasal varislerle sulh anlaşması yaparak helalleştiklerini iddia etmişti. Ancak hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci, bu iddiaları kesin bir dille reddetti. Baba Aci, kendisiyle herhangi bir irtibat kurulmadığını ve insani bir yaklaşım görmediklerini ifade etti.
İade süreci ve gelecek duruşmalar
ABD'de tutuklu bulunan Timur Cihantimur ve Eylem Tok'un Türkiye'ye iade süreçleri yakından takip ediliyor. Eylem Tok'un avukatlarının iade sürecini durdurmaya yönelik girişimleri mahkeme tarafından geçici olarak kabul edilmişti. Öte yandan, Eylem Tok'un da aralarında bulunduğu beş sanığın yargılanacağı davanın 13 Temmuz tarihinde İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi planlanıyor. Mahkeme heyeti, mevcut duruşmada tanıkların dinlenmesine karar verdi.