# Limni Gölü'nde yaz ortasında mont zorunluluğu

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/4882/limni-golu-nde-yaz-ortasinda-mont-zorunlulugu
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-07-08T09:37:00+03:00
- Modified: 2026-07-08T10:03:44+03:00
- Category: Yerel Haberler
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Limni Gölü'nde yaz ortasında mont zorunluluğu, https://habersitesi.org/haber/4882/limni-golu-nde-yaz-ortasinda-mont-zorunlulugu

## Summary

Gümüşhane'nin yüksek rakımlı Limni Gölü Tabiat Parkı, sıcaklardan kaçanları ağırlıyor. Ziyaretçiler, temmuz ayında bile serin hava nedeniyle mont giymek zorunda kalıyor.

## Verified facts

- Limni Gölü Tabiat Parkı Zigana Dağı yamaçlarında yer alır.
- Tabiat parkı deniz seviyesinden 2 bin 24 metre yüksekliktedir.
- Ziyaretçiler temmuz ayında bölgede mont giymektedir.
- Bölge Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana köyü sınırları içindedir.
- Sezon Kurban Bayramı itibarıyla başlamıştır.
- İşletme yıllık 200-250 bin ziyaretçi hedeflemektedir.
- Yabancı turistler İngiltere, Almanya ve Çin'den gelmektedir.

## Article

Gümüşhane sınırları içinde yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı, yaz aylarında bile mevsimsel farklar yaratıyor. Zigana Dağı'nın eteklerinde kurulan bu alan, deniz seviyesinden 2 bin 24 metre yükseklikte bulunuyor. Bölgeye gelen ziyaretçiler, temmuz ayında dahi sisli ve serin havayla karşılaşınca montlarını giymek zorunda kalıyor. Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki tabiat parkı, çam ormanları ve temiz havasıyla dikkat çekiyor. Sıcaktan bunalanlar için kaçış noktası haline gelen Limni Gölü, Trabzon ve Gümüşhane merkezine yaklaşık 45 dakika mesafede konumlanıyor. Yüksek rakım nedeniyle hava sıcaklığı şehirlere göre oldukça düşük seyrediyor. İşletmeciler, sezonun Kurban Bayramı ile birlikte hareketlendiğini belirtiyor. Geç başlayan sezonun son günlerde yoğunluk kazandığı ifade ediliyor. Bu yıl tabiat parkını ziyaret eden kişi sayısının 200 ile 250 bin bandına ulaşması öngörülüyor. Bölgede hava durumunun aniden değişebildiği ve soba yakma ihtiyacı doğduğu da dile getirilen detaylar arasında. Ziyaretçi profili her geçen gün çeşitleniyor. Yurt içi turistlerin yanı sıra Ortadoğu, İngiltere, Almanya, Hollanda ve Çin gibi farklı ülkelerden de misafirler geliyor. Turistler, doğal güzelliklerin yanı sıra serin havadan da etkileniyor. Bölgeyi ziyaret edenler, özellikle akşam saatlerinde hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle yanlarına kalın kıyafet almalarını tavsiye ediyor.

## Sources

- [61SAAT — Sahillerde yaz, zirvelerde bahar: Limni Gölü’nde temmuzda mont giydiler](https://www.61saat.com/sahillerde-yaz-zirvelerde-bahar-limni-golunde-temmuzda-mont-giydiler)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
