Rize'nin Çayeli ilçesinde denize girdikten sonra gözden kaybolan Arif Kerem Önder'i bulmak için başlatılan arama çalışmaları ikinci gününde yoğun bir şekilde devam ediyor. Olayın ardından bölgeye sevk edilen ekipler, zorlu deniz koşullarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor.
Arama çalışmaları güçlükle ilerliyor
Çalışmalara katılan Karadeniz Dalgıçlar Kulübü Tim Başkanı Zafer Koçal, bölgedeki deniz şartlarının arama faaliyetlerini ciddi şekilde kısıtladığını ifade etti. Koçal, su altındaki aşırı bulanıklık ve çeken akıntı nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra indiğini, bu nedenle arama işlemlerinin tamamen el yordamıyla yapıldığını belirtti. Koçal, daha önce aynı olayda 16 yaşındaki ağabey Ahmet Ertuğrul Önder'i sudan çıkardıklarını hatırlatarak, diğer kardeşi de bulmak için tüm ekiplerin seferber olduğunu dile getirdi.
Yetkililerden uyarı: Bölge tehlikeli
Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi de çalışmaları yerinde inceleyerek bölgenin denize girmek için uygun olmadığını vurguladı. Çiftçi, bölgenin tehlikeli olduğuna dair defalarca uyarıda bulunduklarını ve tabelalar astıklarını belirterek, vatandaşların bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Samsun'dan gelen helikopter desteğiyle kıyı şeridinin havadan da tarandığını ifade eden Çiftçi, yaşanan durumun üzüntü verici olduğunu belirtti.
Uzmanlar, özellikle yüzme bilmeyenlerin deniz kıyısına dahi getirilmemesi gerektiğini ve cankurtaran bulunmayan, güvenli olmayan bölgelerde denize girilmemesi konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı. Arama kurtarma ekipleri, hava ve deniz koşullarının elverdiği ölçüde çalışmalarına devam ediyor.