Ankara Palas'ta 'Zirveye Doğru' adlı bir panel gerçekleştirildi. Panelde dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'den Stuart Anderson, Senatör Mike Rounds, Senatör Jeanne Shaheen ve Tomas Valasek yer aldı. Çavuşoğlu, Türkiye'nin NATO Zirvesi'ne ev sahipliğiyle sınırlı kalmayıp arabuluculuk görevini sürdüreceğini vurguladı. Shaheen ise 32 NATO müttefikinin savunma harcamalarının gayri safi yurt içi hasılasının %2 seviyesine ulaştığını ve %5 hedefine doğru ilerlediğini belirtti.
Ankara Palas'ta NATO Zirvesi Öncesi Panel
Ankara Palas'ta düzenlenen 'Zirveye Doğru' panelinde dış ilişkiler bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve NATO temsilcileri bir araya geldi. Katılımcılar, NATO savunma harcamalarının hedeflerine doğru ilerlediğini değerlendirdi.
- Ankara Palas'ta düzenlenen 'Zirveye Doğru' panelinde dış ilişkiler bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve NATO temsilcileri bir araya geldi.
- Katılımcılar, NATO savunma harcamalarının hedeflerine doğru ilerlediğini değerlendirdi.
- Ankara Palas'ta 'Zirveye Doğru' adlı bir panel gerçekleştirildi.
Bu haber ne anlatıyor?
Ankara Palas'ta düzenlenen 'Zirveye Doğru' panelinde dış ilişkiler bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve NATO temsilcileri bir araya geldi. Katılımcılar, NATO savunma harcamalarının hedeflerine doğru ilerlediğini değerlendirdi.
Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar
1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Öne çıkan doğrulanmış bilgiler
- Ankara Palas'ta 'Zirveye Doğru' paneli düzenlendiKaynak 1
- Panelde Mevlüt Çavuşoğlu, Stuart Anderson, Mike Rounds, Jeanne Shaheen ve Tomas Valasek yer aldıKaynak 1
- Çavuşoğlu, Türkiye'nin NATO Zirvesi'ne ev sahipliğiyle sınırlı kalmayıp arabuluculuk görevini sürdüreceğini belirttiKaynak 1
- Shaheen, 32 NATO müttefikinin savunma harcamalarının GSYH'nin %2'sine ulaştığını ve %5 hedefine doğru ilerlediğini söylediKaynak 1
Başvurulan kaynaklar
-
1
Sabah GündemHaber kaynağı · 07.07.2026 23:53Kaynağı aç ↗
Çavuşoğlu: Türkiye arabuluculuğa devam edecek
Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.