Türkiye çölleşmeyle mücadele deneyimlerini COP17'de aktarıyor

Türkiye, Moğolistan'da düzenlenen BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 17. Taraflar Konferansı'na katılıyor. Ülke, kuraklıkla mücadele konusundaki politikalarını dünya genelindeki temsilcilerle paylaşıyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Türkiye çölleşmeyle mücadele deneyimlerini COP17'de aktarıyor
Temsili görsel · Barni1 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Türkiye, Moğolistan'da düzenlenen BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 17.
  • Ülke, kuraklıkla mücadele konusundaki politikalarını dünya genelindeki temsilcilerle paylaşıyor.
  • Türkiye, Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) 17.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Türkiye, Moğolistan'da düzenlenen BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 17. Taraflar Konferansı'na katılıyor. Ülke, kuraklıkla mücadele konusundaki politikalarını dünya genelindeki temsilcilerle paylaşıyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 25.08.2026 12:12
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye, Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) 17. Taraflar Konferansı'nda (COP17) yerini aldı. Söz konusu zirvede Türkiye, çölleşme ve kuraklık gibi küresel sorunlara karşı geliştirdiği stratejik politikaları ve saha uygulamalarını uluslararası platformda paylaşıyor.

Konferans kapsamında yürütülen çalışmalarla, Türkiye'nin bu alandaki tecrübelerinin diğer ülkelerle paylaşılması ve küresel iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Türkiye, çevre politikaları konusundaki kararlılığını bu önemli zirvede bir kez daha vurguluyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Türkiye, BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 17. Taraflar Konferansı'na katılım sağlıyor.Kaynak 1
  2. Konferans Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da düzenleniyor.Kaynak 1
  3. Türkiye, kuraklık ve çölleşme ile mücadele konusundaki tecrübelerini diğer ülkelerle paylaşıyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 25.08.2026 11:24

    Türkiye, çölleşme ve kuraklıkla mücadele politikalarını COP17'de dünyayla paylaşıyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler