Gündem Tunceli’de temel kazısı sırasında toprak kayması gerçekleşti
Tunceli’nin Atatürk Mahallesi’nde yürütülen temel kazısı sırasında yanındaki beş katlı apartmanda toprak kayması meydana geldi. Olay sonrası AFAD, itfaiye ve polis müdahalesiyle bina sakinleri tahliye edildi.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Tunceli’nin Atatürk Mahallesi’nde yürütülen temel kazısı sırasında yanındaki beş katlı apartmanda toprak kayması meydana geldi.
- Olay sonrası AFAD, itfaiye ve polis müdahalesiyle bina sakinleri tahliye edildi.
Tunceli’nin Atatürk Mahallesi Yurtkur bölgesinde, yeni bir binanın temel kazısı sırasında toprak kayması gerçekleşti.
İş makineleri çalışırken, yanındaki beş katlı apartmanın zemininde ani bir çöküş meydana geldi ve bina sakinleri sarsıntıyı hissederek dışarı çıktı.
Olayın duyulması üzerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi; 12 daireyi kapsayan apartmanın çevresinde hızlı güvenlik önlemleri alındı ve sakinler tahliye edildi.
Tunceli Valiliği, olayın ardından jeolojik ve teknik incelemelerin başlatıldığını duyurdu.