# Takip ve Değerlendirme Kurulu ilk toplantısını yaptı

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/46459/takip-ve-degerlendirme-kurulu-ilk-toplantisini-yapti
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-24T14:32:50+03:00
- Modified: 2026-08-24T17:24:17+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Takip ve Değerlendirme Kurulu ilk toplantısını yaptı, https://habersitesi.org/haber/46459/takip-ve-degerlendirme-kurulu-ilk-toplantisini-yapti

## Summary

Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun çerçevesinde kurulan kurul, Ankara'da bir araya geldi. Toplantıda PKK'nın silah bırakma süreci ele alındı.

## Verified facts

- Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun kapsamında kurulan Takip ve Değerlendirme Kurulu ilk kez toplandı.
- Kurul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.
- Kurul üyeleri arasında ilgili bakanlar, MİT Başkanı ve MGK Genel Sekreteri yer alıyor.
- Kurulun amacı PKK'nın silah bırakma ve fesih sürecini izlemektir.

## Article

Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun kapsamında oluşturulan Takip ve Değerlendirme Kurulu, başkent Ankara'da ilk toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında düzenlenen oturuma ilgili bakanlar, MİT Başkanı ve MGK Genel Sekreteri katılım sağladı.Süreç yakından izlenecekKurulun temel çalışma alanı, PKK'nın silah bırakma ve fesih sürecinin titizlikle takip edilmesi olarak belirlendi. Devletin üst düzey yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen bu ilk toplantıda, sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için atılacak adımlar değerlendirildi. Kurul, toplumsal bütünleşmeyi güçlendirmeyi hedefleyen yasal düzenlemeler doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek.

## Sources

- [Euronews TR — PKK'nın silah bırakma ve fesih sürecini takip edecek kurul bugün ilk kez toplanıyor](http://tr.euronews.com/2026/08/24/pkknin-fesih-surecini-denetleyecek-kurul-ilk-kez-toplaniyor)
- [Anadolu Ajansı — "Çerçeve Yasa" kapsamında kurulan Takip ve Değerlendirme Kurulu ilk kez toplandı](https://www.aa.com.tr/tr/gundem/cerceve-yasa-kapsaminda-kurulan-takip-ve-degerlendirme-kurulu-ilk-kez-toplandi/4035959)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
