Gündem Gazze'de çocukların uçurtmaları tehdit olarak görülüyor
Gazze'deki çocuklar savaşın yıkıcı etkileri altında uçurtmalarıyla hayata tutunmaya çalışıyor. İsrail yönetimi ise bu basit oyuncakları dahi güvenlik tehdidi olarak değerlendiriyor.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Gazze'deki çocuklar savaşın yıkıcı etkileri altında uçurtmalarıyla hayata tutunmaya çalışıyor.
- İsrail yönetimi ise bu basit oyuncakları dahi güvenlik tehdidi olarak değerlendiriyor.
- Gazze'de devam eden çatışmaların ortasında, çocuklar yıkıntıların arasında uçurtmalarıyla gökyüzüne tutunmaya çalışıyor.
Gazze'de devam eden çatışmaların ortasında, çocuklar yıkıntıların arasında uçurtmalarıyla gökyüzüne tutunmaya çalışıyor. Ancak bölgedeki ağır savaş koşulları, çocukların en masum oyunlarını bile hedef haline getiriyor.
Filistinli bir baba, İsrail güçlerinin çocukların uçurtmalarını dahi varoluşsal bir tehdit olarak algıladığını belirtti. Bu durum, savaşın çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisini ve güvenlik gerekçesiyle masum hedeflerin nasıl meşrulaştırıldığını bir kez daha gözler önüne serdi. Çocukların yaşam alanları, oyunları ve gelecek umutları çatışmaların gölgesinde kalmaya devam ediyor.