\n\n

Irak'tan İran'a Körfez isimlendirmesi mesajı

Irak Meclis Başkanı Heybet el-Halbusi, İranlı mevkidaşıyla yaptığı görüşmede Körfez'in isimlendirilmesi konusundaki resmi tutumlarını açıkladı. Bağdat yönetiminin Arap Körfezi ifadesini benimsediğini vurguladı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Irak'tan İran'a Körfez isimlendirmesi mesajı
Temsili görsel · WiR_Pixs / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Irak Meclis Başkanı Heybet el-Halbusi, İranlı mevkidaşıyla yaptığı görüşmede Körfez'in isimlendirilmesi konusundaki resmi tutumlarını açıkladı.
  • Bağdat yönetiminin Arap Körfezi ifadesini benimsediğini vurguladı.
  • Irak Meclis Başkanı Heybet el-Halbusi, İranlı mevkidaşı Muhammed Bakır Kalibaf ile gerçekleştirdiği diplomatik temasta bölgesel bir tartışmaya değindi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Irak Meclis Başkanı Heybet el-Halbusi, İranlı mevkidaşıyla yaptığı görüşmede Körfez'in isimlendirilmesi konusundaki resmi tutumlarını açıkladı. Bağdat yönetiminin Arap Körfezi ifadesini benimsediğini vurguladı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.08.2026 19:36
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Irak Meclis Başkanı Heybet el-Halbusi, İranlı mevkidaşı Muhammed Bakır Kalibaf ile gerçekleştirdiği diplomatik temasta bölgesel bir tartışmaya değindi. Görüşme sırasında gündeme gelen su yolunun isimlendirilmesi hususunda net bir tavır sergileyen el-Halbusi, ülkesinin resmi politikasının Arap Körfezi ifadesini kullanmak olduğunu ifade etti. Irak'ın bu konudaki duruşunu muhatabına aktaran el-Halbusi, resmi terminolojideki tercihlerini açıkça dile getirmiş oldu.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Irak Meclis Başkanı Heybet el-Halbusi, İranlı mevkidaşı Muhammed Bakır Kalibaf ile bir araya geldi.Kaynak 1
  2. Görüşmede Basra Körfezi'nin isimlendirilmesi konusu ele alındı.Kaynak 1
  3. El-Halbusi, Irak'ın resmi duruşunun Arap Körfezi ifadesini kullanmak olduğunu belirtti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 22.08.2026 19:19

    Irak Meclis Başkanı'ndan İranlı mevkidaşına: "Arap Körfezi adı Irak’ın resmi duruşudur"

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.