Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara'nın Bahçelievler-Emek bölgesinde bulunan Frig Dönemi Batı Nekropolü'ndeki BT10 Tümülüsü'nde bilimsel kazıların başlatıldığını açıkladı. Söz konusu çalışma, Bakanlık tarafından yürütülen Geleceğe Miras Projesi'nin bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. Tarihi alanın gün yüzüne çıkarılması ve korunması hedeflenen kazı süreciyle birlikte, bölgedeki arkeolojik verilerin bilimsel yöntemlerle incelenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında bölgedeki kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması için çalışmaların titizlikle sürdürüleceği belirtildi.
Frig Dönemi'ne ait BT10 Tümülüsü'nde kazı çalışmaları başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Frig Dönemi Batı Nekropolü'nde yer alan BT10 Tümülüsü'nde bilimsel kazı çalışmalarını başlattı. Çalışmalar, Geleceğe Miras Projesi kapsamında yürütülüyor.
- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Frig Dönemi Batı Nekropolü'nde yer alan BT10 Tümülüsü'nde bilimsel kazı çalışmalarını başlattı.
- Çalışmalar, Geleceğe Miras Projesi kapsamında yürütülüyor.
- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara'nın Bahçelievler-Emek bölgesinde bulunan Frig Dönemi Batı Nekropolü'ndeki BT10 Tümülüsü'nde bilimsel kazıların başlatıldığını açıkladı.
Bu haber ne anlatıyor?
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Frig Dönemi Batı Nekropolü'nde yer alan BT10 Tümülüsü'nde bilimsel kazı çalışmalarını başlattı. Çalışmalar, Geleceğe Miras Projesi kapsamında yürütülüyor.
Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar
1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.
Öne çıkan doğrulanmış bilgiler
Başvurulan kaynaklar
-
1
Anadolu AjansıHaber ajansı · 21.08.2026 10:39Kaynağı aç ↗
Frig Dönemi Batı Nekropolü'nde yer alan BT10 Tümülüsü'nde bilimsel kazılara başlandı
Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?
Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.