# Besler'den 2026 Yılı İlk Yarı Finansal Başarısı

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/42926/besler-den-2026-yili-ilk-yari-finansal-basarisi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-20T12:25:11+03:00
- Modified: 2026-08-20T12:51:49+03:00
- Category: Ekonomi
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Besler'den 2026 Yılı İlk Yarı Finansal Başarısı, https://habersitesi.org/haber/42926/besler-den-2026-yili-ilk-yari-finansal-basarisi

## Summary

Besler, 2026 yılının ilk yarısında güçlü finansal sonuçlar açıkladı. Şirket, özellikle yağ ve dondurulmuş gıda kategorilerindeki pazar paylarıyla dikkat çekti.

## Verified facts

- Besler, 2026 yılının ilk yarısında 19,6 milyar TL konsolide ciro elde etti.
- Şirketin 2026 yılı ilk altı ayındaki brüt kârı 4,5 milyar TL olarak gerçekleşti.
- Besler'in 2026 yılı ilk yarı FAVÖK değeri 2 milyar TL oldu.
- Şirket, 2026'nın ilk yarısında 1,5 milyar TL ihracat geliri sağladı.
- SuperFresh markası dondurulmuş gıda kategorisinde yüzde 32 pazar payına ulaştı.
- Besler, yağ kategorisinde yüzde 68 pazar payı elde etti.
- Mert Altınkılınç, Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı ve Besler CEO'su olarak görev yapmaktadır.

## Article

Besler, 2026 yılının ilk altı ayına ilişkin finansal verilerini kamuoyuyla paylaştı. Şirket, bu dönemde 19,6 milyar TL konsolide ciroya ulaşarak istikrarlı bir büyüme sergiledi. Açıklanan verilere göre, yılın ilk yarısında elde edilen brüt kâr 4,5 milyar TL, FAVÖK değeri ise 2 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.İhracat ve Pazar Payı BaşarısıŞirket, dış pazarlardaki etkinliğini sürdürerek 1,5 milyar TL tutarında ihracat geliri elde etti. Besler, iç pazardaki güçlü konumunu da korumaya devam ediyor. Yağ kategorisinde yüzde 68 gibi önemli bir pazar payına ulaşan şirket, SuperFresh markasıyla dondurulmuş gıda sektöründe yüzde 32 pazar payı elde etti. Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı ve Besler CEO'su Mert Altınkılınç, şirketin operasyonel başarısının altını çizdi.

## Sources

- [Habertürk Ekonomi — Besler cirosunu 19,6 milyar TL’ye yükseltti](https://www.haberturk.com/besler-cirosunu-19-6-milyar-tlye-yukseltti-3906907-ekonomi)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
