\n\n

Okullara 30 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı İçin Hazırlıklar Başladı

Yeni eğitim dönemi öncesinde okullarda güvenliği artırmak amacıyla 30 bin personel istihdam edilecek. Başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağı alımlara dair takvim henüz netleşmedi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Okullara 30 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı İçin Hazırlıklar Başladı
Temsili görsel · rawpixel / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti2 dakikada okuyun
  • Yeni eğitim dönemi öncesinde okullarda güvenliği artırmak amacıyla 30 bin personel istihdam edilecek.
  • Başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağı alımlara dair takvim henüz netleşmedi.
  • Yeni eğitim ve öğretim yılı yaklaşırken, okullardaki güvenlik önlemlerini güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir personel alımı süreci başlatıldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Yeni eğitim dönemi öncesinde okullarda güvenliği artırmak amacıyla 30 bin personel istihdam edilecek. Başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağı alımlara dair takvim henüz netleşmedi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 19.08.2026 13:25
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Yeni eğitim ve öğretim yılı yaklaşırken, okullardaki güvenlik önlemlerini güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir personel alımı süreci başlatıldı. Üç bakanlığın ortak koordinasyonuyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Türkiye genelindeki okullarda görevlendirilmek üzere toplam 30 bin güvenlik görevlisinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Güvenlik Alımları İŞKUR Üzerinden Yapılacak

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen proje, okullardaki risklerin azaltılmasını ve okul yönetimi ile kolluk kuvvetleri arasındaki koordinasyonun artırılmasını hedefliyor. Ayrıca, okullardaki kamera ve erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesi de bu sürecin temel amaçları arasında yer alıyor.

Alım süreciyle ilgili en çok merak edilen konuların başında başvuru tarihleri geliyor. Yetkililer, başvuruların İŞKUR üzerinden alınacağını belirtirken, takvimin henüz kesinleşmediğini ifade etti. Adayların, yeni eğitim dönemi başlamadan önce tamamlanması beklenen alım süreciyle ilgili resmi duyuruları takip etmeleri önem taşıyor.

Başvuru Şartları Henüz Belirlenmedi

Güvenlik görevlisi alımlarına ilişkin başvuru şartları henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. Ancak uzmanlar, alımların özel güvenlik kadroları üzerinden yapılması durumunda adayların özel güvenlik mevzuatında yer alan temel şartları taşıması ve geçerli bir kimlik kartına sahip olması gerekeceğini belirtiyor. Yaş, eğitim durumu ve adli sicil gibi diğer detayların ise yayımlanacak resmi ilanla birlikte netleşmesi bekleniyor.

Adaylar, başvuru süreci başladığında İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden ilanları takip edebilecek. İllere ve ilçelere göre kontenjan dağılımı yapıldığında, adaylar ikamet ettikleri bölgelerdeki açık pozisyonlara başvuru yapma imkanı bulacak. Yetkililer, adayların yalnızca resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları dikkate almaları konusunda uyarıda bulunuyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Türkiye genelindeki okullarda görevlendirilmek üzere 30 bin güvenlik personeli alımı planlanıyor.Kaynak 1
  2. Alım süreci İçişleri, Milli Eğitim ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının koordinasyonunda yürütülüyor.Kaynak 1
  3. Güvenlik görevlisi alımları İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek.Kaynak 1
  4. Başvuru tarihleri ve adaylarda aranacak özel şartlar henüz resmi olarak açıklanmadı.Kaynak 1
  5. Alımların 2026-2027 eğitim öğretim yılı başlamadan önce tamamlanması hedefleniyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    HabertürkHaber kaynağı · 19.08.2026 12:06

    Okullara 30 bin güvenlik alımı ne zaman?

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.