Dünya Pehlivanları Bağlum'da Buluştu
Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Bağlum bölgesinde, geleneksel ata sporlarından olan Karakucak güreşinin dünya şampiyonası gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden gelen sporcuların centilmenlik çerçevesinde mücadele ettiği organizasyonda, toplamda 326 bin dolarlık ödül havuzu oluşturuldu.
Başpehlivanlıkta Türk Damgası
Turnuvanın en dikkat çeken kategorisi olan başpehlivanlık finalinde büyük bir heyecan yaşandı. Milli güreşçi Feyzullah Aktürk, Moğolistan'dan Altangerel Chinbat'ı yenerek dünya şampiyonluğuna ulaştı. Aktürk, bu başarısıyla altın kemerin yanı sıra 100 bin dolarlık birincilik ödülünün de sahibi oldu. Kategoride ikinci olan sporcu 30 bin dolar, üçüncü ve dördüncü sıradaki isimler ise 15'er bin dolar ödül aldı.
Türkiye Takım Halinde Zirvede
Toplam 145 güreşçinin ter döktüğü şampiyonada Türkiye, üstün bir performans sergiledi. Türkiye Karakucak Milli Takımı, topladığı 200 puanla dünya şampiyonu olarak birinci sıraya yerleşti. Puan tablosunda Türkiye'yi 165 puanla İran ve 120 puanla Azerbaycan izledi.
Sıkletlerdeki Şampiyonlar
Bireysel kategorilerde de Türkiye önemli başarılar elde etti. 75 kilogramda Fazlı Eryılmaz, 70 kilogramda Ferhat Kılıç, 65 kilogramda Hamza Zopalı ve 60 kilogramda Şaban Kızıltas dünya şampiyonu olarak kürsünün zirvesine çıktı. Diğer sıkletlerde ise Rusya ve İran'dan sporcular derece elde etti.
Organizasyona Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ve Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan gibi çok sayıda protokol üyesi katılarak sporculara destek verdi.