Karadeniz kıyılarında balıkçılık faaliyetleri, 1 Eylül'de başlayacak resmi av sezonu öncesinde hareketlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 15-31 Ağustos tarihleri arasında küçük ölçekli balıkçılara tanınan geleneksel yöntemlerle avlanma izni, tezgahlara palamut bereketi olarak yansıdı. Çapari ve olta gibi yöntemlerle denize açılan balıkçılar, sezonun oldukça verimli geçtiğini ifade ediyor.
Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü, Karadeniz'in genelinde palamut avcılığının yoğun bir şekilde sürdüğünü ve denize çıkan hiçbir balıkçının eli boş dönmediğini belirtti. Ünlü, bu bolluğun yaklaşık 2,5 ay boyunca devam etmesini beklediklerini vurguladı. Şu an tezgahlarda büyüklüğüne göre 200 ile 250 lira arasında alıcı bulan palamut, vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılanıyor.
Balıkçı İbrahim Coşkun ise geçen sezon yaşanan kıtlığın ardından bu yılki bolluğun hem balıkçıyı hem de tüketiciyi memnun ettiğini dile getirdi. Coşkun, 1 Eylül itibarıyla gırgır teknelerinin de denize açılmasıyla birlikte palamudun daha bol miktarda avlanacağını ve fiyatların daha da aşağı seviyelere çekileceğini öngördüklerini ifade etti. Vatandaşların palamudu özlediğini belirten balıkçılar, uygun fiyatlarla taze balık sunmanın mutluluğunu yaşıyor.