Aile ve Gençlik Fonu'na enerji gelirlerinden 21,9 milyar liralık kaynak

Aile ve Gençlik Fonu'na petrol, doğal gaz ve maden gelirlerinden aktarılan toplam tutar 21,9 milyar liraya ulaştı. Bakan Bayraktar, bu destekle 185 binden fazla gencin evlilik sürecine katkı sağlandığını belirtti.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Aile ve Gençlik Fonu'na enerji gelirlerinden 21,9 milyar liralık kaynak
Temsili görsel · lehuudat / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Aile ve Gençlik Fonu'na petrol, doğal gaz ve maden gelirlerinden aktarılan toplam tutar 21,9 milyar liraya ulaştı.
  • Bakan Bayraktar, bu destekle 185 binden fazla gencin evlilik sürecine katkı sağlandığını belirtti.
  • Türkiye'de evlenecek gençlere yönelik başlatılan Aile ve Gençlik Fonu, enerji ve madencilik sektörlerinden elde edilen gelirlerle büyümeye devam ediyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Aile ve Gençlik Fonu'na petrol, doğal gaz ve maden gelirlerinden aktarılan toplam tutar 21,9 milyar liraya ulaştı. Bakan Bayraktar, bu destekle 185 binden fazla gencin evlilik sürecine katkı sağlandığını belirtti.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 17.08.2026 13:14
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye'de evlenecek gençlere yönelik başlatılan Aile ve Gençlik Fonu, enerji ve madencilik sektörlerinden elde edilen gelirlerle büyümeye devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen uygulama kapsamında, Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu çerçevesinde tahsil edilen devlet hisselerinin bir bölümü fona aktarılıyor.

Yapılan son açıklamaya göre, fona aktarılan toplam kaynak 21,9 milyar liraya yükseldi. Bu tutarın 12,1 milyar liralık kısmı madenlerden, 9,8 milyar liralık kısmı ise petrol ve doğal gaz gelirlerinden elde edildi. Sadece 2026 yılı içerisinde fona transfer edilen miktar ise 7,8 milyar lirayı aştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yerli kaynaklardan elde edilen gelirlerin gençlerin geleceği için kullanıldığını vurguladı. Bakan Bayraktar, "185 binden fazla gencimizin yuva kurmasına destek verdik" ifadesini kullandı. Fon kapsamında, gerekli şartları taşıyan 18-25 yaş aralığındaki gençlere 250 bin lira, 26-29 yaş aralığındaki gençlere ise 200 bin lira tutarında destek sağlanıyor.

Bakanlık, enerjide tam bağımsızlık hedefi doğrultusunda elde edilen ekonomik zenginliklerin, gençlerin refahı ve toplumsal kalkınma için seferber edilmeye devam edileceğini belirtti. Uygulama, evlilik hazırlığı yapan genç çiftler için önemli bir finansal destek mekanizması olarak öne çıkıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Aile ve Gençlik Fonu'na aktarılan toplam kaynak 21,9 milyar liraya ulaştı.Kaynak 1
  2. Fona aktarılan tutarın 12,1 milyar lirası maden, 9,8 milyar lirası petrol ve doğal gaz gelirlerinden sağlandı.Kaynak 1
  3. 2026 yılında fona aktarılan tutar 7,8 milyar lirayı aştı.Kaynak 1
  4. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 185 binden fazla gencin destekten yararlandığını açıkladı.Kaynak 1
  5. Evlilik desteği kapsamında 18-25 yaş arası gençlere 250 bin, 26-29 yaş arası gençlere 200 bin lira kredi veriliyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 17.08.2026 11:49

    Aile ve Gençlik Fonu'na aktarılan tutar 21,9 milyar liraya yükseldi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler