Gündem Marmara Depremi Kurbanları 27. Yılında Anıldı
Büyük Marmara depreminin 27. yıl dönümünde, felaketin yaşandığı illerde çeşitli anma törenleri düzenlendi. Katılımcılar, yıllar önce meydana gelen bu büyük acıyı dualarla ve saygı duruşlarıyla yad etti.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- yıl dönümünde, felaketin yaşandığı illerde çeşitli anma törenleri düzenlendi.
- Katılımcılar, yıllar önce meydana gelen bu büyük acıyı dualarla ve saygı duruşlarıyla yad etti.
- Türkiye'nin yakın tarihindeki en büyük felaketlerden biri olan 17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden tam 27 yıl geçti.
Türkiye'nin yakın tarihindeki en büyük felaketlerden biri olan 17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden tam 27 yıl geçti. Bu anlamlı yıl dönümü vesilesiyle, sarsıntının yıkıcı etkiler bıraktığı şehirlerde geniş kapsamlı anma programları organize edildi.
Depremin merkez üssü ve çevre illerde bir araya gelen vatandaşlar, hayatını kaybedenleri dualarla andı. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde gerçekleştirilen törenlerde, geçmişte yaşanan acılar tazelenirken toplumsal dayanışma mesajları verildi. Etkinlikler, felaketin izlerini taşıyan anıtlarda ve meydanlarda yoğunlaştı.