# İnternet üzerinden araç satışına 434 bin liralık ceza

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/39667/internet-uzerinden-arac-satisina-434-bin-liralik-ceza
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-17T07:42:42+03:00
- Modified: 2026-08-17T08:02:45+03:00
- Category: Ekonomi
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, İnternet üzerinden araç satışına 434 bin liralık ceza, https://habersitesi.org/haber/39667/internet-uzerinden-arac-satisina-434-bin-liralik-ceza

## Summary

Ticaret Bakanlığı, sıfır araç fiyatının üzerinde satış yapan bir galeriye mevzuata aykırı işlemleri nedeniyle ağır para cezası uyguladı. Denetimlerde çok sayıda kural ihlali tespit edildi.

## Verified facts

- Ticaret Bakanlığı, bir internet sitesindeki araç ilanı üzerine denetim başlattı.
- İlan edilen aracın sıfır satış fiyatının üzerinde pazarlandığı tespit edildi.
- İşletmeye toplam 434 bin 860 lira idari para cezası kesildi.
- Cezalar; adres bildirimi, taşıt teslim belgesi, haksız ticari uygulama ve 6 ay 6 bin kilometre kuralı ihlallerini kapsıyor.

## Article

Ticaret Bakanlığı, konut ve araç satışı yapılan bir internet platformunda yer alan ilan üzerine harekete geçti. Bir vatandaşın, ilandaki aracın sıfır satış fiyatından daha yüksek bir bedelle satışa sunulduğunu bildirmesi üzerine başlatılan denetimler, işletmenin birden fazla mevzuat kuralını ihlal ettiğini ortaya koydu.Yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu galeriye toplamda 434 bin 860 lira tutarında idari para cezası kesildi. Bakanlık tarafından paylaşılan ceza detaylarına göre; işletmenin iş yeri adres değişikliğini süresinde bildirmemesi nedeniyle 28 bin 620 lira, taşıt teslim belgesi düzenlememesi nedeniyle 57 bin 240 lira ceza uygulandı. Ayrıca, haksız ticari uygulamalar kapsamında 50 bin lira, 6 ay ve 6 bin kilometre kuralına aykırı pazarlama nedeniyle 200 bin lira ve tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilan verilmesi sebebiyle 99 bin lira ceza kesildiği belirtildi.Bakanlık yetkilileri, tüketicilerin haklarını korumak ve piyasada adil bir düzen sağlamak amacıyla dijital ortamdaki denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Yetkililer, "denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadeleriyle piyasa disiplininin korunacağını belirtti. Bu denetim, ikinci el araç piyasasında fahiş fiyat artışlarına ve mevzuata aykırı satış yöntemlerine karşı yürütülen mücadelenin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

## Sources

- [Habertürk Ekonomi — Tesla ilanı galeriye pahalıya patladı](https://www.haberturk.com/tesla-ilani-galeriye-pahaliya-patladi-434-bin-tl-dev-ceza-yedi-3906091-ekonomi)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
