# Yüksekova’da yakıt ikmali yapan araçta alev alması sonucu iki çocuk yanıkla hastaneye sevk edildi

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/38956/yuksekova-da-yakit-ikmali-yapan-aracta-alev-almasi-sonucu-iki-cocuk-yanikla-hastaneye-sevk-edildi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-16T08:32:00+03:00
- Modified: 2026-08-16T08:41:01+03:00
- Category: Yerel Haberler
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Yüksekova’da yakıt ikmali yapan araçta alev alması sonucu iki çocuk yanıkla hastaneye sevk edildi, https://habersitesi.org/haber/38956/yuksekova-da-yakit-ikmali-yapan-aracta-alev-almasi-sonucu-iki-cocuk-yanikla-hastaneye-sevk-edildi

## Summary

Yüksekova-Esendere yolunda yakıt ikmali yapan bir otomobil aniden alev aldı. İçindeki iki çocuk ciddi yanıklarla Van’a sevk edildi.

## Verified facts

- Yüksekova-Esendere karayolundaki bir akaryakıt istasyonundan yakıt ikmali yapan araç, yola çıktığında aniden alev aldı
- Araç içinde kalan baba M.A. (44) ve çocukları B.A. (14) ve B.A. (10) yangın nedeniyle yaralandı
- Yaralılar olay yerinde ilk müdahale sonrası ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürüldü
- 14 ve 10 yaşındaki çocukların vücudunda ciddi yanıklar tespit edildi
- Çocuklar, Yüksekova’da yanık ünitesi bulunmadığı için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi
- Baba M.A.’nın durumu Yüksekova Devlet Hastanesi’nde izleniyor
- Güvenlik ve itfaiye ekipleri yangının patlama ya da sızıntı kaynaklı olup olmadığını araştırıyor

## Article

Yüksekova-Esendere karayolunda bir akaryakıt istasyonundan yakıt ikmali yapan otomobil, yola çıktığında bilinmeyen bir sebeple alev aldı. Araç içinde kalan baba M.A. (44) ve iki çocuğu B.A. (14) ve B.A. (10) yangın nedeniyle yaralandı.Olay yerinde ilk müdahale yapan sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne taşıdı. Hastanede yapılan değerlendirmede, iki çocuğun vücudunda ciddi yanıklar olduğu belirlendi.Yüksekova’da yanık tedavisi için tam donanımlı bir birim bulunmadığından, çocuklar Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Baba M.A.’nın durumu ise Yüksekova Devlet Hastanesi’nde izleniyor.Güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri, yangının patlama ya da sızıntı kaynaklı olup olmadığını belirlemek amacıyla geniş çaplı bir inceleme yürütüyor.

## Sources

- [61SAAT — Yanan otomobilde yaralanan 2 çocuk Van’a sevk edildi](https://www.61saat.com/yanan-otomobilde-yaralanan-2-cocuk-vana-sevk-edildi)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
