# Batı Afrika'da İklim Krizi 32 Milyon Kişiyi Yerinden Edebilir

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/37743/bati-afrika-da-iklim-krizi-32-milyon-kisiyi-yerinden-edebilir
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-14T17:19:19+03:00
- Modified: 2026-08-14T18:00:22+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Batı Afrika'da İklim Krizi 32 Milyon Kişiyi Yerinden Edebilir, https://habersitesi.org/haber/37743/bati-afrika-da-iklim-krizi-32-milyon-kisiyi-yerinden-edebilir

## Summary

Batı Afrika, iklim değişikliğinin etkilerine karşı dünyanın en savunmasız bölgeleri arasında yer alıyor. Bölgedeki sıcaklık artışının milyonlarca insanı göçe zorlayabileceği öngörülüyor.

## Verified facts

- Batı Afrika'da iklim krizi nedeniyle 32 milyon kişi yerinden edilebilecek.
- Batı Afrika, iklim değişikliğine karşı dünyanın en kırılgan bölgelerinden biri.
- Batı Afrika'da sıcaklıklar 2050'ye kadar 1,5 ila 3 derece artacak.
- Batı Afrika'da 350 milyon hektardan fazla tarım arazisi ve geniş ormanlık alanlar var.

## Article

Dünyanın iklim değişikliğine karşı en kırılgan bölgelerinden biri olan Batı Afrika, ciddi bir göç riskiyle karşı karşıya. Uzmanlar, bölgedeki iklim krizinin etkilerinin derinleşmesiyle birlikte yaklaşık 32 milyon kişinin yerinden edilebileceği uyarısında bulunuyor.Sıcaklık Artışı ve Tarım ArazileriBölgedeki sıcaklıkların 2050 yılına kadar 1,5 ila 3 derece arasında artması bekleniyor. Bu durum, 350 milyon hektardan fazla tarım arazisini ve geniş ormanlık alanları doğrudan tehdit ediyor. İklimsel değişimlerin tarımsal verimlilik ve ekosistem üzerindeki baskısı, bölge halkının yaşam alanlarını terk etmesine yol açabilecek temel faktörler arasında gösteriliyor.

## Sources

- [Anadolu Ajansı — ECOWAS: Batı Afrika'da yaklaşık 32 milyon kişi iklim krizi nedeniyle yerinden olabilir](https://www.aa.com.tr/tr/dunya/ecowas-bati-afrikada-yaklasik-32-milyon-kisi-iklim-krizi-nedeniyle-yerinden-olabilir/4027549)
- [TRT Haber — ECOWAS: Batı Afrika'da yaklaşık 32 milyon kişi iklim krizi nedeniyle yerinden olabilir](https://www.trthaber.com/haber/dunya/ecowas-bati-afrikada-yaklasik-32-milyon-kisi-iklim-krizi-nedeniyle-yerinden-olabilir-953977.html)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
