ABD Bölge Yargıcı Richard G. Stearns, Trump yönetiminin Harvard Üniversitesi yetkililerine karşı açtığı antisemitizm davasını düşürdü. Yargıç, iddiaların 1964 Sivil Haklar Yasası kapsamında hukuken yetersiz olduğunu vurguladı.
Stearns, davanın çoğunlukla 2023-2024 akademik yılına ait olaylara odaklandığını, bazı olayların ise 2025 Mart ayında gerçekleştiğini belirtti; bu da sürekli bir antisemitik eğilim göstermediği anlamına geliyor.
Karara karşı ABD Adalet Bakanlığı Sivil Haklar Bölümü Başkanı Harmeet Dhillon, kararın kabul edilmediğini ve sonraki adımların değerlendirileceğini duyurdu.
Trump yönetimi, Ekim 2023 sonrası Harvard'da yaşanan protestolarda üniversite yetkililerinin Yahudi öğrencilere yönelik tacizlere müdahale etmediğini savunmuştu.