# İngiltere'de aşırı sıcaklar nedeniyle mangal yasağı gündemde

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/36582/ingiltere-de-asiri-sicaklar-nedeniyle-mangal-yasagi-gundemde
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-08-13T13:47:34+03:00
- Modified: 2026-08-13T14:12:08+03:00
- Category: Dünya
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, İngiltere'de aşırı sıcaklar nedeniyle mangal yasağı gündemde, https://habersitesi.org/haber/36582/ingiltere-de-asiri-sicaklar-nedeniyle-mangal-yasagi-gundemde

## Summary

İngiltere hükümeti, aşırı sıcaklar ve yangın riski nedeniyle acil durum toplantısı gerçekleştirdi. Başbakan Andy Burnham, tek kullanımlık mangal satışlarının yasaklanabileceğini duyurdu.

## Verified facts

- İngiltere'de aşırı sıcaklar ve orman yangını riski nedeniyle Acil Durum Kabine Toplantısı düzenlendi.
- Başbakan Andy Burnham, mağazalara tek kullanımlık mangal satışlarını durdurma çağrısında bulundu.
- Meteoroloji Ofisi, ülkenin bazı bölgelerinde sıcaklıkların 38 dereceye ulaşabileceği uyarısında bulundu.
- Hükümet, yaz aylarında tek kullanımlık mangal satışlarının tamamen yasaklanmasını değerlendiriyor.

## Article

İngiltere'de etkisini artıran aşırı sıcak hava dalgası, hükümeti harekete geçirdi. Başbakan Andy Burnham öncülüğünde toplanan Acil Durum Kabine Toplantısı'nda (COBRA), orman yangınları ve kuraklık riski masaya yatırıldı. Toplantıya Çevre, Gıda ve Köyişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çevre Ajansı yetkilileri katılım sağladı.Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Burnham, yangınlara sebebiyet verdiği gerekçesiyle tek kullanımlık mangalların satışının askıya alınması için mağazalara çağrıda bulundu. Hükümetin, yaz ayları boyunca bu ürünlerin satışını tamamen yasaklamayı planladığı belirtildi. İngiliz Perakendeciler Birliği ile itfaiye yetkilileri, daha önce yerel otoritelerden gelen talepler doğrultusunda bu ürünlerin satışını kısıtlama konusunda uzlaşmıştı.İngiltere Meteoroloji Ofisi (Met Office), ülkenin güneydoğusu, Midlands ve başkent Londra için ikinci en yüksek seviyede sıcaklık uyarısı yayımladı. Hava sıcaklıklarının bazı bölgelerde 38 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Bu seviyelerin görülmesi durumunda, ülkede bu yazın en yüksek sıcaklık rekoru kırılmış olacak. Yetkililer, vatandaşları aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yangın riskini artıran faaliyetlerden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

## Sources

- [Sabah Dünya — İngiltere’de kavurucu sıcaklar için acil toplantı: Hükümetten tek kullanımlık mangal kararı](https://www.sabah.com.tr/dunya/ingilterede-kavurucu-sicaklar-icin-acil-toplanti-hukumetten-tek-kullanimlik-mangal-karari-7640823)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
