Manisa Alaşehir'de yangın istasyonu tehdit etti

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde çıkan yangın, akaryakıt istasyonu ve doğal gaz tankını tehlikeye attı. Ekiplerin yaklaşık iki saatlik yoğun çalışması sonucunda alevler kontrol altına alındı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +İzmir
Temsili görsel: Manisa Alaşehir'de yangın istasyonu tehdit etti
Temsili görsel · JillWellington / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Manisa'nın Alaşehir ilçesinde çıkan yangın, akaryakıt istasyonu ve doğal gaz tankını tehlikeye attı.
  • Ekiplerin yaklaşık iki saatlik yoğun çalışması sonucunda alevler kontrol altına alındı.
  • Manisa'nın Alaşehir ilçesinde öğle saatlerinde otluk alanda yangın çıktı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde çıkan yangın, akaryakıt istasyonu ve doğal gaz tankını tehlikeye attı. Ekiplerin yaklaşık iki saatlik yoğun çalışması sonucunda alevler kontrol altına alındı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.07.2026 20:47
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde öğle saatlerinde otluk alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, çevredeki yerleşim yerleri ve bir akaryakıt istasyonunu tehdit etmeye başladı. Yangının Alaşehir Otogarı'ndaki sıvılaştırılmış doğal gaz tankına yaklaşması üzerine bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Alaşehir Belediyesi'ne ait su tankerleri, söndürme çalışmalarına destek verdi. İtfaiye ekipleri, iş makineleriyle güvenlik şeritleri oluşturarak yangının kritik noktalara ilerlemesini engelledi. Yaklaşık iki saat süren yoğun müdahalenin ardından yangın saat 14.00 sularında kontrol altına alındı.

Olayda yaklaşık 50 dönümlük alan zarar görürken, bazı zeytin ve meyve ağaçları da yandı. Mahalle sakinlerinden Özcan Erdem, yangının yol kenarındaki otluk alandan başlayıp rüzgarla yayıldığını belirtti. Ekiplerin öncelikle istasyon ve doğal gaz tankı gibi riskli bölgeleri güvence altına aldığını ifade etti. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Yangın Alaşehir ilçesindeki otluk alanda saat 12.00 sıralarında başladı.Kaynak 1
  2. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede büyüyerek yayıldı.Kaynak 1
  3. Olay yerinde yerleşim alanları ve akaryakıt istasyonu risk altında kaldı.Kaynak 1
  4. Alaşehir Otogarı'ndaki sıvılaştırılmış doğal gaz tankı da tehlike altındaydı.Kaynak 1
  5. Manisa ve Alaşehir belediyelerine ait su tankerleri söndürme çalışmalarına destek verdi.Kaynak 1
  6. İş makineleriyle güvenlik şeritleri oluşturuldu.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    EGE HABERHaber kaynağı · 06.07.2026 20:34

    Manisa'da korkutan yangın: Akaryakıt istasyonunu tehdit etti!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler